DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

İstismar iddiası: Öğretmene görevden uzaklaştırma

İstismar iddiası: Öğretmene görevden uzaklaştırma
25.01.2024 07:55
1
A+
A-

Lefkoşa Türk Lisesi’nde bir öğretmenin 17 yaşındaki öğrenciye cinsel istismarda bulunmuş olduğu iddia edildi, bakanlık ‘soruşturuluyor’ dedi. KTOEÖS Başkanı Selma Fiil, soruşturma maksatlı öğretmenin 3 ay görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Fiil:

“Bakanlık soruşturma başlattı. Bunun salimen yürütülmesi için de öğretmen 3 ay görevden alındı. Öğretmen ile öğrencilerin ifadeleri alındı.  Ailenin polise de şikayetçi olduğu söyleniyor.”

 

YENİDÜZEN

Lefkoşa Türk Lisesi’nde bir öğretmenin 17 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunmuş olduğu nedeni öne sürülerek görevinden 3 ay uzaklaştırıldığı iddia edildi.  YENİDÜZEN’e konuşan Orta Eğitim Dairesi Müdürü Ali Yaman, iddiaları yalanlamazken, vakayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü beyan etti.  

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Fiil ise Eğitim Bakanlığı’nın soruşturma açmak için kendilerini de istişareye çağırdığını, yasal prosedürün çalıştığını ve bunun salimen yürütülmesi için de öğretmenin 3 ay görevden alındığını dile getirdi.

Fiil, öğretmen ile öğrencilerden ifade alındığını da aktardı.

Gazeddakıbrıs’ın haberinde yer edinen iddialar içinde öğretmenin öğrencisine istismarının uzun süredir devam etmiş olduğu ve mevzunun ilgili sendika ve Eğitim Bakanlığı’nın bilgisinde olduğu açıklandı.

‘Yazışmalar var’

Olayın patlak vermesinin peşinden talebe ile öğretmen arasındaki diyalogların telefondaki yazışmalardan ve videolardan ortaya çıkmış olduğu ve bu doğrultuda soruşturma başlatılmış olduğu ileri sürüldü.

Mevzunun başka öğrencilerin de bilgisinde olduğu ve soruşturma kapsamında, bakanlığın birçok öğrenciden ifade almış olduğu iddia edilirken, bahsi geçen öğretmenin 3 ay süreyle açığa alındığı, görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Yaman: “Mevzu soruşturma aşamasında”

Orta Eğitim Dairesi Müdürü Ali Yaman ise mevzunun şu anda soruşturma aşamasında bulunduğunu dile getirdi.

Soruşturmanın sürdüğünü belirten Yaman, mevzuya ilişkin başka bir izahat yapmadı.

Polis: “Hususi yaşamın gizliliğini ihlal iddiası soruşturmada”

Polis Basın Subaylığı’ndan edinilen bilgide ise vakaya ilişkin poliste bir tek “Hususi yaşamın gizliliğini ihlal” iddiasıyla soruşturma olduğu açıklandı.

Fiil: “Dün okula denetmen gönderildi ve öğretmen ile öğrencilerin ifadeleri alındı”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Fiil, LTL’de bu şekilde bir vaka olduğu yönünde iddiaların bilgilerine ulaştığını, bazı emarelerin bulunduğunu ve mevzunun Bakanlık vesilesiyle soruşturmaya verildiğini dile getirdi.

Dün okula gönderilen denetmenle öğretmen ile öğrencilerin ifadelerinin alındığını özetleyen Fiil, ailenin de polise şikayetçi olduğu yönünde duyum aldıklarını söyledi.

“Bakanlık soruşturma açmak için bizi istişareye çağırdı. Yasal prosedür çalışıyor. Bakanlık soruşturma başlattı. Bunun salimen yürütülmesi için de öğretmen 3 ay görevden alındı.” diyen Fiil, şu an ortada olanların bir tek iddia bulunduğunun altını çizdi.

Olayın takip edeni olduklarını dile getiren Fiil, “Sonucunda lüzumlu tavrı bakanlık yürütecek, ikimiz de vakası takip ediyoruz. Ailenin polise de şikayetçi olduğu söyleniyor.

Birçok talebe ifadesi alındı. Dün okula denetmen gönderildi ve öğretmen ile öğrencilerin ifadeleri alındı.

Bu işin aslı var ise öğretmenlik mesleğine yakışan bir tavır değil ve bizim için de kabul edilebilir bir durum değil” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.