DOLAR
32,1874
EURO
35,0215
ALTIN
2.498,78
BIST
11.041,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Lefkoşa TMK’da COVID-19 paniği

Lefkoşa TMK’da COVID-19 paniği
19.10.2023 16:14
2
A+
A-

Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde bir grup öğrencinin okul yönetiminden bağımsız düzenlemiş olduğu Yılbaşı Balosu’nda bir talebe COVID-19 pozitif çıktı, 150’den fazla talebe temaslı olarak izole oldu.

Okul yönetimi tarafınca Sıhhat Üst Kurulu kararları uyarınca iptal edilen Yılbaşı Balosu’nu okul yönetiminden habersiz organize edip bir otelde toplandığı öğrenilen 12. Sınıfta eğitim gören 141 talebe ve birkaç 11. Derslik talebesi, geceyi yatılı olarak da otelde geçirdi.

Hafta başı meydana getirilen rutin kontrollerde ortaya çıkan pozitif olay, baloya katılan tüm öğrencilerin eve gönderilmesine niçin oldu.

Olayın ortaya çıkması üstüne velilere bildiri gönderen okul yönetimi, durumun Sıhhat Bakanlığı’na iletildiğini, tüm öğrencilerin PCR’a gönderilmesi ve sonuçlar çıkana kadar okula gitmemesi icap ettiğini bildirdi.

Okul Müdürü data vermedi

YENİDÜZEN’in detaylı data almak için aramış olduğu okul müdürü Candan Kortay mevzuyla ilgili data verme yetkisi olmadığını, lüzumlu bilginin Genel Orta Öğretim Müdürlüğü’nden alınabileceğini belirtti.

Orta Öğretim Dairesi Müdürü Yaman: Sıhhat Bakanlığı ile istişare içerisindeyiz

Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Ali Yaman mevzuyu doğrularken, şu an için pozitif 1-2 talebe bulunduğunu sadece net bir sayı veremeyeceğini dile getirdi. Temaslıların ileri tetkikler için teste gönderildiğini de ifade eden Yaman, olayın Sıhhat Bakanlığı ile istişare içinde yönetildiğini aktardı. Yaman, lüzumlu olması halinde derslerinden geri kalan öğrenciler için yeni bir programlama yapılacağını da kaydetti.

yd-destek-gorseli-2-474.jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.