DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Canan Arıklı: “Pandemiden sonrasında hızlıca eskiye dönebilmeyi umuyorum”

Canan Arıklı: “Pandemiden sonrasında hızlıca eskiye dönebilmeyi umuyorum”
31.10.2023 14:04
6
A+
A-

Canan Arıklı Emlak Brokerı Canan Arıklı pandemi ile iyi mi savaşım edildiğini ve pandemi sonrası planlarını söyledi. İşte detaylar..

Şüphesiz corona virüs temizlik, maske vb. sektörler hariç tüm sektörleri negatif etkiledi. İnşaat ve emlak da en fazlaca etkilenen sektörler içinde. Canan Arıklı Emlak Brokerı Canan Arıklı, pandeminin işlerini minimum 3 ay gerilettiğini ve pandemi sonrası hızla normale dönebilmeyi planladığını söyledi.

İşte Canan Arıklı ile yaptığımız röportajımız..

Corona virüsü süreci sizi iyi mi etkiledi?

Corona virüsü tüm sektörü negatif etkilediği şeklinde bizleri de maddi ve tinsel açıdan etkiledi. Toplumsal sağlığı koruyabilmek, hastalığın yayılmasını önleyebilmek için tüm çalışanlarımız ve biz evlerimizde kalıyoruz. Bu zor sürecin geçmesini bekliyoruz. Son dönemde yaşanmış olan güzel gelişmeler ile beraber alınan kararların ne kadar yerinde bulunduğunu bir kez daha anladık. Pandeminin yayılması durdu diyebiliriz. Kısa sürede bu durumu atlatacağımızı ve eski günlere döneceğimizi düşünüyorum.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin almış olduğu önlemler nedir?

Corona virüs devletimizde başlamadan daha biz çalışanlarımızı bu mevzuda uyarmaya ve ofislerimizi dezenfekte etmeye başlamıştık. Tüm dünyada bu kadar süratli yayılması bizim de karşılaşacağımız anlamına geliyordu ve nitekim o şekilde de oldu.

Daha sonrasında ofisimiz Bakanlar Kurulu’nun sonucuna uyarak söylendiği tarihten itibaren kapanmış oldu, çalışanlarımız ve müşterilerimiz için evde kalmış olarak büyük bir tedbir aldık. Son yedi günde olay sayısının olmaması da her insanın özveri göstermesi ve sağlığına dikkat etmesi.

Yeni emek harcama düzeninizi iyi mi yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Yeni emek harcama düzenimizi ofisimizi açtığımız süre olarak düşünüyorum. Eskisinden değişik olacağız elbet. İşimizi fazlaca özledik. Daha da verimli daha da keyifli çalışıp daha motive olmuş şekilde 4 elle işimize sarılacağız.

Bu durumun tek artı yanı sevdiklerimizle evlerimizde kucak dolusu kaliteli zaman geçirmek oldu. Eksi yanı ise işimizden uzak oluşumuz oldu.

Doğal olarak bu durum maddi olarak bizi minimum 3 ay geriletti.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce iyi mi olacak önümüzdeki dönemde?

Banka faizleri düşeceğinden dolayı en azından işgören kesim açısından yaşam bir halde devam edecek. Fakat {özel sektör} çalışanları bir süre mal alımından uzak kalacaklardır diye düşünüyorum.

İnşaat sektörünün durmuş olması ne süre hareketleneceği mevzusunda hemen hemen tam bir ön örümüz yok. Sadece son dönemde olay olmaması ve sektörlerin etap etap çalışmaya başlaması bizi umutlandırdı. Kısa zamanda işlerimizin başsına dönebilmeyi planlıyoruz.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Halkımız için tek mesajım evlerinde kalmaları. Evde kalmış olarak virüsün yayılmasını engeller ve bitmesine destek oluruz. Bunu deneyimledik ve artık daha tecrübeliyiz.

Yatırımcılar ise banka faizleri düşeceğinden bu durumu avantaja çevirerek diledikleri şeklinde yatırım yapabilirler. Bu periyodu pozitif yönde değerlendirebilirler.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.