DOLAR
32,2521
EURO
35,0607
ALTIN
2.465,92
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Karantinasız Gezi Emlak Sektörüne Iyi mi Yansır

Karantinasız Gezi Emlak Sektörüne Iyi mi Yansır
02.10.2023 07:36
2
A+
A-

Şimal Kıbrıs’ta karantinasız gezi süreci… Peki bu düzenleme emlak sektörüne ve yatırıma iyi mi yansır? Sektöre yön veren emlak profesyonellerine sorduk. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

kıbrıs emlak danışmanları

Karantinasız gezi emlak sektörüne iyi mi yansır? – Kıbrıs Emlak Merkezi Soruyor

Uzun süredir beklenen dönem geldi, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çift aşılılar için karantinasız gezi süreci başlıyor. Bilhassa Kıbrıs emlak ve inşaat sektörünün gözü bu düzenlemede. Peki sektöre yansımaları iyi mi olacak? 

Pandeminin duyuru edilmiş olduğu ve kısıtlamaların yaşamımıza girmiş olduğu ilk günden bu yana hepimiz negatif ve umutsuz bir tablo çizerken, Kıbrıs Emlak Merkezi olarak devamlı fırsatlara ve pozitif gelişmelere vurgu yaptık. Kurumsal çözüm ortaklarımızla dijital dünyadaki alışkanlıkları ve üstüne yönelmeleri ihtiyaç duyulan başlıkları paylaştık. Ve artık analizlerimiz diyor ki, doğru yönetildiği taktirde, Şimal Kıbrıs için sıkıntılı ayların peşinden verimli bir dönem başlıyor. 

Bu çalışmamızda emlak sektöründe etken rol oynayan profesyonellerin sürece yaklaşımını sorduk. Piyasanın durumunu, açılımın yansımalarını ve beklentilerini dinledik. Aynı soruları ilettik gayrimenkul uzmanlarına, değişik cevaplarla değişik bakış açıları yakaladık. 

Röportajların genel bir fotoğrafını çekersek, engellemeler kalkar kalkmaz bir emlak patlaması beklemeyin. Talep var, fakat giriş yazısında da bahsettiğimiz şeklinde sürecin doğru yönetilmesi gerekiyor. Yerli ve Türkiyeli yatırımcılar için Sterlin kurundaki sert yükseliş ile faiz oranları bir dezavantaj olarak çıkıyor karşımıza. Fakat yabancı yatırımcı için, Forbes dergisinin yönlendirmesi ve COVID-19 vakalarındaki başarıya ulaşmış yönetim büyük bir avantaj.

Gene altınızı çizelim… Süreci doğru yönetenler için kazançlı bir sayfa açılıyor…

hüseyin topal kıbrıs

Hüseyin Topal: Tüm Kıbrıs’a Can Gelecek

Landmax Real Estate Direktörü Hüseyin Topal pandemi sürecinde Şimal Kıbrıs’tan uzak kalan talebe, tatilci ve yatırımcının gelişiyle süratli bir kazanç dönemine işaret ediyor. Piyasanın canlanacağını, hatta Tüm Kıbrıs’a can geleceğini söylüyor. Hüseyin Topal’ın dikkat çekmiş olduğu bir nokta ise artan maliyetlerin, bir süre sonrasında satış fiyatlarına yansıması…

Hüseyin Topal’ın Röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.


damla boğaç kıbrıs

Damla Boğaç: Bekleyen Yatırımlar, Yatırımcılar Var

Özeray Yatırım Koordinatörü Damla Boğaç bir yılı aşkın süredir yurt dışındaki yatırımcılardan gelen talebi değerlendirerek, pozitif yönde bir tablo çiziyor. Bir tek yatırımcıların değil, yeni yatırımların da bu açılımı beklendiğini söylüyor. Artan taleple beraber, bazı yatırım araçlarında fiyat artışı olacağının da altını çiziyor. 

Damla Boğaç’ın Röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

dengiz kürşat avertiss

Dengiz Kürşat: Gelmelerini Teşvik Etmeliyiz

Avertiss Real Estate Brokerı Dengiz Kürşat, çözüm odaklı çağrılar yapıyor. Ilk olarak ‘doğru bir ifade’ diyor.. Ülkenin salgınla mücadelesinin global ölçekte hedef kesime ulaştırılması icap ettiğini vurguluyor. Tek başına kapıların açılmasının da yetmeyeceğini, yurt dışından gelecek misafirler / yatırımcılar için değişik kolaylıklar da sunulması icap ettiğini söylüyor. Mesela yüksek tayyare bileti fiyatlarının düzenlenmesi, girişte takılan bilezik için ücret alınmaması şeklinde…

Dengiz Kürşat’ın Röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

kemal boyacı kıbrıs

Kemal Boyacı: Gelecek Oldukça Yatırımcı Var

Diamond Estate Direktörü Kemal Boyacı, kısıtlamaların azalması ve karantinasız seyahatin başlamasının iki anlamda ekonomiye pozitif yansıyacağını düşünüyor. İlki gelecek yatırımcının satın alım yapması… İkincisi piyasaya sıcak paranın girişiyle, mahalli alıcının da yeni yatırımlara yönelmesi şeklinde. Kısaca açılımın herkesi tetikleyeceğini söylüyor. Yeni konut projesi düşünen inşaat firmalarına da mesajı var. 

Kemal Boyacı’nın Röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

nejmi sıddık kıbrıs

Nejmi Sıddık: Her Geçen Gün Daha İyiye Gidecek

Sahil Emlak Direktörü Nejmi Sıddık, kapanmanın negatif yansımasını oldukça net örneklerle konu alıyor, açılımla beraber nelerin değişeceğini sıralıyor. Yeni dönemde, her geçen günün bundan önceki güne bakılırsa daha iyiye gideceğini düşünüyor. Ve emlak – inşaat sektörü için mühim bir noktaya vurgu yapıyor. Pandemi öncesi kredi ile proje icra eden müteahhitlerin zorda bulunduğunu ve bu zamanda müteahhitler içinde kuvvetli bir eleme olacağını söylüyor. 

Nejmi Sıddık’ın Röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

can erçağ metro emlak

Can Erçağ: Tüm Sektörler Bu Canlılıktan Faydalanacak 

Metro Emlak Direktörü Can Erçağ pandemi sürecinde değişen yatırımcı alışkanlıklarından ve emlak profesyonellerinin yaşamış olduğu zorluklardan bahsediyor. Açılım sürecinde öğrencilerin kilit rol oynayacağını, yabancı yatırımcıyla hareketlenecek piyasanın yerli yatırımcıyı da tetikleyeceği görüşünde. Ortalama 50 bin yerli yatırımcının ev alabilir durumda bulunduğunu, fakat bu zamanda yatırımdan uzak durduğunu paylaşıyor. 

Can Erçağ’ın Röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ender meta kıbrıs emlak dünyası

Nadir Meta: Para Girişiyle Piyasa Hareketlenir

Emlak Dünyası Brokerı Nadir Meta, dışa kapalı geçen ayların negatif tesirini konu alıyor. Yükselen döviz kuruna dikkat çekiyor, yatırımcılardan gelen dönüşleri paylaşıyor. Açılım sonrası emlakta hareketliliğin stoklara ve fiyatlara bağlı ilerleyeceğini, esnafın ise Cenup’den geçişlerle oldukça daha süratli normalleşeceğini değerlendiriyor. 

Nadir Meta’nın Röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.