DOLAR
32,1990
EURO
34,9894
ALTIN
2.521,53
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Kıbrıs Emlak Merkezi yatırımcı analizi

Kıbrıs Emlak Merkezi yatırımcı analizi
30.09.2023 12:30
3
A+
A-

Emlak sektörü için yeni bir dönem başlıyor. Karantinasız uçuşlar için gün sayan emlak ve inşaat firmaları için detaylı bir yatırımcı analizi hazırladık. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

kibris-emlak-merkezi-sektör-yatırımcı-analizi

Şimal Kıbrıs’ta inşaat ve emlak sektörü sıkıntılı bir dönemden geçti. Dünyayı tesiri altına alan pandemi kısıtlamaları ile sektör durağan ilerliyordu uzun süreden beri ve artık iyice sıkıştı diyebiliriz.

KKTC hükümetinin Haziran ayı için düşündüğü kısıtlamaların azaltılması, hem emlak-inşaat sektörüne hem de öteki sektörlere bir nebze ümit ışığı oldu.

  • Peki gezi engellemelerinin azaltılmasıyla beraber yatırımcılar adaya gelmeyi planlıyor mu?
  • Yatırım planlayanların vaktinin büyük bir bölümünü evde geçirdiği pandemi sürecinde ne araştırdılar, ne okudular?
  • Şimal Kıbrıs’ta hangi konut tipine ve hangi bölgeye ilgi artarken hangi bölge popülerliğini yitirdi?
  • Haziran’dan sonrasında satın almalar hızlanır mı?
  • Talep oluşturmak için doğru bir dönemde miyiz? Yoksa tüm bütçeleri kısarak beklemeli miyiz?
  • Şimal Kıbrıs’ta gayrimenkul sektörü dijital çağa ayak uydurabildi mi, yoksa eski seviye sistemle devam etmeye mi çalışıyor?

Şimal Kıbrıs’ta inşaat ve emlak sektörünün nabzını tutan Kıbrıs Emlak Merkezi olarak tüm bu soruların cevaplarını ve araştırmalarımızı siz kıymetli okurlarımızla paylaşıyoruz.

kıbrıs-emlak-merkezi-yatırımcı-analizi (1)

 

Haziran ayında gezi engellemelerinin azaltılması ada için bir ümit ışığı oldu. Çift aşı ve çift PCR testi ile karantinasız adaya gelmek mümkün oluyor. Dünya nüfusunun aşı averajına baktığımız süre, Şimal Kıbrıs’a yatırım yapma potansiyeli yüksek olan ülkelerde aşılanmanın hızla arttığını görmek mümkün. Hatta bazı ülkelerde aşılanma tamamlandı bile.

dunya-asi-haritası-KIBRIS-EMLAK-MERKEZİ

Dünya Aşı Haritası(23/05/2021)

Peki pandemi korkusunu yenip, yatırım için adaya gelirler mi?

Her insanın zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Kimi bu vakti evinde geçirdi, kimi çalıştı fakat tedirgin bir dönemden geçti ve hala geçiyor. Fakat hepimiz zorlandı ve bir arayış içine girdi. Bu arayışı kendimize çevirirsek evet hakikaten emlak-inşaat mevzusunda bir patlama yaşanabilir. Forbes’un da yatırım için işaret etmiş olduğu Şimal Kıbrıs tüm dünya ülkelerinden yatırım çekebilir.

Kıbrıs Emlak Merkezi’nin yatırımcılardan almış olduğu geri dönüşler, gezi engellemelerinin azaltılmasıyla beraber, pandemi süresince araştırma meydana getiren müşterilerin adaya gelecekleri ve hali hazırda beğendikleri konutlardan birini seçip alım yapacakları.. Bunların içinde, tamamen adaya yerleşme fikri olan da var, şimdiden alıp sonrasında yerleşme fikri olan da. Yalnız dinlence için alacak olan da var, yatırım için alacak olan da. Hepsinin beklediği gezi engellemelerinin azaltılmasıydı.

Kısaca gayrimenkul sektörü için hareketli bir dönem başlıyor. Peki bu zor dönemde yatırımcılar ne araştırdılar ve ne okudular? Öteki sorumuz da Şimal Kıbrıs’ta hangi konut tipine ve hangi bölgeye ilgi artarken hangi bölge popülerliğini yitirdi?

İki probleminin cevabı iç içe. Burada Google, Yandex ve Kıbrıs Emlak Merkezi verilerini derledik. Elde ettiğimiz verileri sizlere aktarıyoruz.

Son 1 yıl içinde Türkçe meydana getirilen aramalarda en oldukca “kiralık daire” kelime öbeği arandı.

Kent sıralaması ise, Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, İskele ve Güzelyurt.

KİRALIK-ONUT-LEFKOŞA-kıbrıs-emlak-merkezi

Satılık daire aramasında ise sıralama Girne, Lefkoşa, Gazimağusa, İskele ve Güzelyurt.

“Satılık Villa” kelime öbeği de listede yüksek arama oranına haiz. En oldukca villa Girne’de arandı. Sonrasında Lefkoşa, Gazimağusa, İskele geliyor.

İngilizce dilinde meydana getirilen aramalarda ve Rusça dilinde meydana getirilen aramalarda durum değişkenlik gösteriyor. İngilizce aramalarda en oldukca “Property For Sale North Cyprus” araması yapılmış oldu. Sonrasında Girne, İskele, Gazimağusa ve Lefkoşa il sıralaması var.

Rusça meydana getirilen araştırmalarda ise en oldukca Şimal Kıbrıs aranmış ve arkasından satın alma koşulları araştırılmış. Kent emlak aramalarında ise liderliğini 2 kent paylaşıyor Girne ve İskele. Villa ile daire aramaları eşit diyebiliriz. Rusça meydana getirilen araştırmalardan çıkacak netice ise hemen hemen ülke ve satın alma hakkında kafi bilgiye haiz olmadıkları. Kıbrıs Emlak Merkezi “Kıbrıs’ta Yatırım” yazılarına olan ilgi de bunu destekliyor.

Arama motorlarının yanı sıra Kıbrıs Emlak Merkezi ziyaretçilerinin de Türkçe, İngilizce ve Rusça içeriklerde temel hareketleri firmaları araştırmak oluyor. İlan ya da proje araştırmasıyla sayfamıza gelen kullanıcı firmayı, haberlerini, röportajlarını okuyarak devam ediyor. Kullanıcı için hazırlamış olduğumuz içerik haritasına uygun ilerliyorlar.

kıbrıs-emlak-merkezi-yatırımcı-analizi (4)

Bir öteki sorumuz Haziran’da satın almalar hızlanır mı?

Ülke içi mahalli yatırımcılara bakarsak eğer, pandemi krizi döviz kriziyle birleşti. İhtiyaç için satın almalar gerçekleşebilir sadece yatırım için satın almalar ağır modda devam edebilir bir süre daha.

Yurt dışı yatırımcılar için ise süreç daha hareketli olacaktır. Döviz krizinin etkilediği bir öteki ülke Türkiye. Sadece Türkiyeli yatırımcıların pandemi sürecinde gözü kararmış durumda. Aldığımız geri dönüşlerde, sterlin kurunun yükselişi ve dengesizliği ikinci sıraya düştü. Birinci sırada Kıbrıs’ta yaşama fikrinin verdiği refah var.

İngilizce ve Rusça konuşan ülkelerdeki yatırımcıların da gezi engellemelerinin kalkmasını beklediğini biliyoruz. Haziran ayında süreci iyi yönetebilirsek eğer satın almalar hızlanacaktır.

Doğal olarak bu zamanda inşaat ve emlak firmalarına büyük bir vazife düşüyor. Maalesef daha ilkin meydana getirilen hatalar her insanın dilinde. Birkaç firmanın yapmış olduğu yanlış, yatırımcıların aklında sual işareti yapmaya yetti. Bunların aşılması içinse kendimizi oldukca iyi anlatmamız gerekiyor. Ikimiz de bu görevi sizin için yapıyoruz.

Şimal Kıbrıs emlak-inşaat sektöründeki gelişimleri Kıbrıs Emlak Merkezi’nden takip edebilirsiniz. 

Peki firmalar bu zamanda iyi mi hareket etmeli? Talep oluşturmak için doğru bir dönemde miyiz? Ek olarak Şimal Kıbrıs’ta gayrimenkul sektörü dijital çağa ayak uydurabildi mi, yoksa eski seviye sistemle devam etmeye mi çalışıyor?

Bu iki probleminin cevabı birbirinin içinde yer ediniyor aslına bakarsak.

“Bizi bilen bilir gelir alır!” gibi olmaktan uzaklaşmanın vakti çoktan geldi ve geçti aslına bakarsak. Bu moddan uzaklaşan ve dijital çağa ayak uyduran firmalar için talep oluşturmanın vaktidir artık. Geçen dönemin zararını doğru bir planlama yaparak çıkarabilirsiniz. Süreç belirsiz, süre dar olabilir. O yüzden emekleri hızlandırmak da yarar var. Doğru planlamanın altını bilhassa çizelim, 360 aşama reklam çalışmalarına başlamalısınız.

Siz dünyanın en iyi projesini de yapsanız, en iyi emlaklarını da satsanız arama motorlarında yeterince yer almıyorsanız durum vahim, o kadar da iyi bir talep beklemeyin.

Sizin hakkınızda ne kadar data sahibi olabiliyorlar? Kendinizi, şirketinizi ve gayrimenkullerinizi arayın sonuçlara bakın.

Siz yabancı yatırımcı olsanız, kendi pazarladığınız ürüne yatırım yapar mısınız? O itimatı dijital ortamda karşı tarafa aktarabiliyor musunuz?

Kıbrıs emlak sektöründeki gelişimleri, yatırım fırsatlarını ve emlak ilanlarını portalımızdan Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak takip edebilirsiniz. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: yatırımcı analizi, Kıbrıs emlak merkeziEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.