DOLAR
32,2193
EURO
35,0121
ALTIN
2.513,44
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt açılım sürecini değerlendirdi

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt açılım sürecini değerlendirdi
05.10.2023 08:53
1
A+
A-

Kıbrıs inşaat sektöründe açılım hazırlığı ve heyecanı var. Sektörün kuvvetli markası Northernland Construction yeni periyodu iyi mi karşılıyor? Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt bilgileri Kıbrıs Emlak Merkezi’ne söyledi.

onur bozkurt kıbrıs

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt açılım sürecini değerlendirdi

Aslına bakarsak pandemi süreci, senelerdir dikkatsizlik edilen planlama, hazırlık ve kuvvetli altyapının ne kadar mühim bulunduğunu yaşayarak öğretti her insana. Kıbrıs inşaat sektörü de bu süreci deneyimleyen iş kolları içinde. Ilkin ülkeler sınırları kapadı, arkasından sokağa çıkma yasaklarıyla ofislere gidilemedi. Hayatla beraber, birçok şirket için işler de durdu.

Fakat her insanın telaşa kapıldığı bu zamanda, hazırlıklı olan yok muydu? Vardı normal olarak. Kıbrıs ekonomisinin köklü gruplarından Northernland Firmalar Grubu, bu süreci en iyi yönetenlerden oldu. Pandemiden 7 ay ilkin KKTC’nin en büyük konut projesi Grand Sapphire Resort & Residence lansmanını icra eden, hususi fırsatlarla satışa çıkaran Northernland Construction,  pandemi ilanıyla beraber oldukça süratli pozisyon aldı.

Salgın kısıtlamaları ulaşmadan önce kuvvetli bir dijital altyapı kuran, dünyanın birçok ülkesinde satış ağı yöneten şirket, pandemi döneminde bile ara vermeden devam etmiş olduğu ‘online satış’ başarısıyla da Şimal Kıbrıs’ta birçok firmaya öncülük yapmış oldu.

Ve bugünlerde yavaş yavaş da olsa eskiye dönüş, doğrusu açılım gündemde. Ev karantinası ile başlamış olacak süreci Kıbrıs Emlak Merkezi olarak hem ziyaretçilerimiz, hem de kurumsal üyelerimizle değerlendiriyoruz. İki tarafta da iyi bir coşku bulunduğunu gözlemliyoruz.

Heyecanın yansımalarını, yeni devrin hazırlıklarını ve beklentilerini Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt ile konuştuk.

“Personel Sayımızı 3 Katına Çıkardık”

Pandemi döneminde dijital süreci en iyi yöneten inşaat şirketlerinden biriydiniz. Aldığınız neticeleri iyi mi değerlendiriyorsunuz?

Pandemi bir tek ülkemizi değil, dünyayı da etkiledi. Süreci hep iki yönden takip ettik. Ilkin, dünyanın süreci iyi mi yönettiğine baktık, devamında da kendi pozisyonumuzu belirledik. 

Dünyada ve vatanımızda uygulanan sistemler içinde, bizim lehimize bir yönetim anlayışı gördük. Ülkemiz, Covid 19’a karşı başarıya ulaşmış bir savaşım verirken, ülke içi de olabildiğince temiz tutuldu. Dış tehlikelerden korundu.

Bunun, ekonomik anlamda, kısa vadede mesele, fakat uzun solukta de avantaj olacağını düşündük. Şirket olarak buna bakılırsa pozisyon aldık. 

Dünyadaki gelişimleri takip ettik. Uzun süre ulaşımda bir mesele olacağı belliydi; bunun için de müşterilerimizle karşı karşıya olmasa da sanal ortamda başarıyla bir araya gelecek yolların tümünü kullandık. 

Şimdi, ürettiklerimizin ne işe yaradığını bilen, buna talip olan ve ilk fırsatta da ülkemize gelmiş olarak, misafirimiz olacak oldukça sayıda müşterimiz var. Teması kesmeden, her aşamada, her projeyle ilgili detayları dijital ortamda aktarmaya devam ediyoruz. 

Pandemi döneminde dijital pazarlama üstünde yoğunlaştık. Dijital pazarlama ve satış ekibimizi yurtdışından gelen taleplerin karşılanabilmesi için personel sayımızı 3 katına çıkardık. Pandemi sürecinde ülkemizin genel olay sayılarına bakılmış olduğu süre yurtdışına bakılırsa daha güvenli olduğundan bu süreçte ülkemize talepler artmıştır. Başta Grand Sapphire Resort projemiz olmak suretiyle, 3 ay ilkin satışına başladığımız Emerald ve Girne Alsancak bölgesinde Northernland Villas’a gösterilen ilgi bizleri memnun etmiştir.

“Northernland Olarak Biz Hazırız”

Gezi engellemelerinin kalkması gündemde. Internet sayfası ziyaretçilerimizde ve öteki kurumsal üyelerimizde coşku başladı. Sizde ve yatırımcılarınızda durum iyi mi? 

Benzer bir coşku bizlerde de var. Şirket olarak buna hazırız. Biliyorsunuz ki, şirket bünyemizde otelimiz ve aktarma şirketlerimiz de var. Dolayısı ile, alandan itibaren, müşterilerimizin kendisini hususi hissedeceği her türlü alt yapıya sahibiz. 

Geriye, ülkeyi yönetenlerin, hangi koşullarda ve hangi şartlarda ülkeye girişleri özgür bırakacağı kalıyor. Çift aşısını tamamlayan müşterilerimiz devamlı olarak bizlere, “gelebilir miyiz?” diye soruyor. 

Aynı şekilde, PCR neticeleri ile 3 günlük, bir haftalık adaya gelmek için bekleyenler var. Mühim olan devleti yönetenlerin süratli karar vermesi. Bu adaya olan talebin, bizdeki belirsizlikten dolayı Alanya ve Antalya’ya kaydığını gözlemlemekteyiz. 

Karar alındığı anda, bu temiz ve güzel adaya gelmeye hazır, oldukça sayıda emlak alıcısının bulunduğunu biliyoruz. Biz hazırız. Devletimizin alacağı sonucu bekliyoruz. 

18 Senelik Deneyim

Siz de iktisat adına geçen sıkıntılı 1 senenin arkasından doğru bir açılım yapılırsa satış ve yatırımcı patlaması bekliyor musunuz? 

Patlama demeyelim fakat; yavaş yavaş çarkların dönmeye başlamasını bekliyoruz. Eğer, yukarıda da bahsettiğim benzer biçimde, iyi mi bir sistemle yatırımcı yada alıcı getirmemiz icap ettiğini bilirsek, gerisi bizim satış ve pazarlama kabiliyetimize kalıyor. 

Ikimiz de, 18 senelik tecrübemiz ve 50’nin üstünde ülkede yüzlerce emlak satış ofisi ile kurduğumuz ilişki, bizlere güvenen alıcıların varlığı ile en iyisini hayata geçirmeye hazırız.  

Hangi ülkelerden daha oldukça ilgi var projelerinize?

Çoğu zaman Avrupa Rusya ve İran ülkelerinden adamıza talep olduğu gördük.  

“Bu Projeden Ev Alan Kazanç Sağlayacak”

7 yıldızlı yaşam fırsatı sunan Grand Sapphire Resort & Residence projeniz Rusça ve İngilizce sayfamızda da en oldukça arananlardan, projede son durum nedir ve ne tür avantajlar sunuyorsunuz yatırımcıya?

Grand Sapphire Resort & Residence; 24 saat yaşayan, sakinlerine eşi olmayan bir yaşam sunan, yatırımcıya da ciddi fırsatlar tanıyan bir proje. 

Buradan, konut niyetine ev alanların da kira üstünden ciddi bir kazanç sağlayacağı sistemi kurduk. Emek verme prensipleri içinde, orada yaşayan da oraya yatırım yapanın da kazanacağı bir öngörümü var. 

Kıymetini devamlı artıracak bir emlak yatırımı aslına bakarsak. Düşünün, konut niyetine bir emlak satın alıyorsunuz fakat orada 365 gün gezim potansiyeli var. 

Proje oldukça hızla ilerlerken bu süreçte elde olan imkanlar doğrultusunda 4000 m havuz inşaatı, otel inşaatı ve alakart restoran inşaatında ilerleme kaydedildi. A blokta 21. kata yükseldik. Oldukça kısa sürede Show House modellerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Pandemi döneminde olmamıza karşın iş planına uygun takvimlememizin peşinde kalmadan ilerliyoruz. 

“Sektörün Beklentilerine Uygun İletişim Kanalı Yarattınız”

Kurumsal üyelerimize sağladığımız dijital marka değerine İngilizce ve Rusça’yı da dahil ettik. Artık haberler ve röportajlar ile adaya gelemeyen yabancı müşterilerinizle prestijli bir yazışma kanalı kurabilirsiniz. Sizin yeni versiyonumuzla ilgili görüşleriniz neler?

Sizleri kutluyorum. Bu alanda, sektör ile aynı paralelde ve sektörün beklentilerine uygun bir yazışma kanalı yarattınız. 

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: onur bozkurt, northernland constructionEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.