Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının nerede yaşıyorsa yaşasın oldukca kıymetli bulunduğunu ifade ederek, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için hep beraber hareket etmenin önemine dikkat çekti. 

Türk Ajansı-Kıbrıs’a açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkı ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği öneme vurgu yapmış oldu. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da yapmış olduğu bir açıklamada da ifade etmiş olduğu  410 bin civarındaki nüfusun, nerede yaşıyorsa yaşasın her birinin oldukca kıymetli bulunduğunu açıkladı. 

Tatar, ülkede devamlı ikamet eden yada yurttaş nüfusa ek olarak her an için KKTC’de yaşam devam eden emek verme izinliler, ikamet izni ile bulunanlar, öğrenciler, asker aileleri ve işadamı ile turistlerin de nüfus sayısını oluşturduğuna işaret ederek, bu sayıları İstatistik Dairesi’nin güncellediğini söylemiş oldu. 

Londra’da da on binlerce vatandaşın yaşadığını, ana yurtları KKTC ile bağlarını kuvvetli bir halde sürdürmelerinin de mühim bulunduğunu işaret eden Tatar, Londra’daki Kıbrıs Türk toplumunun ülke için büyük bir ehemmiyet taşıdığını söylemiş oldu. 

Tatar, KKTC’de devamlı ikamet eden nüfusun İstatistik Kurumu’nun 2022 yılı sonu verilerine nazaran 399 bin 727 bulunduğunu, yurttaş nüfusta, 2023 Aralık ayı itibari ile de belli bir düzeyde artış yaşandığı düşüncesiyle, nüfusun tahminen 410 bin düzeyinde bulunduğunu aktardığını söylemiş oldu. 

Mühim olanın, nerede yaşıyorsa yaşasın tüm vatandaşların bir tüm halinde ülkenin geleceği için beraber hareket etmesi bulunduğunu belirten Tatar, Cumhurbaşkanı olarak KKTC’nin temelinde ve geleceğinde kimin katkısı var ise bağları güçlendirecek adımlara ehemmiyet verdiğini, bundan dolayı ülkede ve yurtdışında yaşayan vatandaşlar yanında, yurtdışında yaşayan ve hemen hemen yurttaş olmayan nesillere de ulaşmak için çalışmaya devam edeceğini söylemiş oldu.

Acı haber... Minik Peral hayatını kaybetti

Acı haber… Küçük Peral yaşamını yitirdi

İngiltere’ye bilhassa Londra’ya büyük ehemmiyet verdiğini, burada yaşayan insanların kalpleri yüreklerinin Kıbrıs ile attığını, oldukca büyük KKTC sevgileri bulunduğunu vurgulayan Tatar, daima vatandaşlarının yanında bulunduğunu, sık sık Londra’yı ziyaret ettiğini, vatandaşlarla, gençlerle, çocuklarla bir araya geldiğini söyledi. 

Bağları koparmamak için elden gelen her neyse yaptığını işaret eden Tatar, buradaki vatandaşların en büyük taleplerinden önde gelen oy kullanma hakkına da haiz olmalarını desteklediğini söylemiş oldu.  

Öteki ülkelerde olduğu şeklinde bu mevzuda yasal düzenlemeler yapılabileceğini belirten Tatar, “Ülkenin gelişmesine aynı çatı altında olursak hizmet edebiliriz” dedi ve “Nerede yaşıyorsa yaşasın yüreği KKTC ile atan binlerce insanımızın talepleri ciddiyetle ele alınmalıdır” şeklinde konuştu.