Erdoğan'dan uluslararası topluma çağrı: KKTC'nin bağımsızlığını tanıyın

Erdoğan’dan internasyonal topluma davet: KKTC’nin bağımsızlığını tanıyın

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Ateş ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
Kabulde dernek çalışmalarıyla ilgili informasyon alan Arıklı, bakanlığın sorumluluğunda olan Yiğitler-Pile Yolu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş oldu.
“Yiğitler-Pile Yolu, Pile’de yaşayan 500 soydaşımızın nefes borusudur. KKTC olarak bu yolu yapmakta kararlıyız. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu mevzuda bizlere büyük desteği var” diyen Arıklı, çıkan arbedenin peşinden diplomasiye fırsat vermek için yol yapım çalışmalarının durdurululduğunu sadece daha çok kaybedecek vakit olmadığı için Yiğitler tarafınca yol yapım çalışmalarına tekrardan başlandığını belirtti. . 
“Pazartesi emekler Yiğitler köyü tarafınca başladı. Ümit ederim ara bölgeye gelindiğinde Birleşmiş Milletler (BM) engel olmaz. Karşımıza çıkarlarsa mesuliyet bizde olmaz” diyen Arıklı, “BM nin görevi, kendilerinin daha öncede söyledikleri şeklinde ‘not tutmak’ olmalıdır” ifadelerini kullandı. 
“BM’nin görevi kaba kuvvatle karşımıza çıkmak değil, yalnız not tutmaktır. Geçtiğimiz günlerde Lefkoşa ara bölgede askerimize meydana getirilen saldırının notunu aldık. BM araştırmasını bekliyoruz. Şimdilik sessisiz sadece bunu unutmayacağız. Ne Türkiye eski Türkiye, ne de KKTC eski KKTC’dir” diyen Arıklı, Kıbrıs Rum tarafının ara bölgedeki yaplılaşmalarına ses çıkarmayan BM’nin Yiğitler-Pile Yolu’nu engellemesinin ve Kıbrıs Türk tarafında çifte standart uygulamasının kabul edilemez bulunduğunu kaydetti. 
Arıklı, “Biz uysal koyun değiliz. Karşı taraf bu yolun yapımı mevzusundaki kararlılığımızı görmüş oldu. Biz soydaşlarımızın feryatlarını duymayacak kadar sağır bir devlet değiliz…BM bizi durdurmak çin ilk kere güç kullanmasına karşın kararlılığımızdan bir santim geri adım atmış değiliz. Bu yol kesinlikle fakat kesinlikle yapılacak ve Pilelilerin hizmetine sunulacaktır” şeklinde konuştu.