DOLAR
32,2631
EURO
35,0692
ALTIN
2.468,66
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik’te Kıbrıs gazileri ile buluşarak gazilere ulusal savaşım madalyası takdim etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik’te Kıbrıs gazileri ile buluşarak gazilere ulusal savaşım madalyası takdim etti
A+
A-

 
Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafınca gazilik nişanıyla şereflendirilen kahraman gazilere, ulusal savaşım madalyalarını da takdim etti. 
 
Gazilerle beraber Bilecik ziyareti anısına fidan da diken Cumhurbaşkanı Tatar, gazilere KKTC’den sevgi ve saygı getirdiğini söylemiş oldu. 
 
Osmanlı İmparatorluğu döneminde mühim bir yer edinen Bilecik’te gazilerle beraber olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ebediyete intikal eden gazilerin eşleri ve aileleri ile de söyleşi etti. 

Kıbrıs Türk halkı olarak Türk milletinin ayrılmaz parçası olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Bilecik’e çağrı edilmesi ve gösterilen ilgi dolayısıyla teşekkür etti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Bilecik’te, üniversitede Kıbrıs meselesinde gelinen son aşama ile ilgili konuşma vereceğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında daha büyük projelere başarılara imza atıp, halkın ve devletin geleceğe daha kuvvetli şekilde ilerlemesini sağlayacaklarını belirtti. 
 
Gazze’de yaşananları yakından takip ettiklerini de ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta aynılarını yaşadıklarını ve şu anda sessiz kalan aynı çevrelerin gene izleyici kaldığını söyledi. 
 
Kıbrıs’ta Türk askerinin ve Türkiye’nin garantörlüğünün sulh, rahatlık ve itimat için mühim bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze’de yaşananların bunu fazlaca net kendilerine gösterdiğini söylemiş oldu. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Sulh Harekâtı’nda büyük kahramanlık gösteren ve destan yazan gazilere şükranlarını sundu, sıhhat diledi; yaşamını yitirenleri andı, ailelerine minnet duygularını iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.