DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kilis’ten gelen Kıbrıs Gazileri’ni kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kilis’ten gelen Kıbrıs Gazileri’ni kabul etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kilis Musabeyli Kaymakamı Hamza Özbilgi ve beraberindeki Kıbrıs Gazileri’ni kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılı kutlamalarında Kıbrıs Gazileri’ni görmenin mutluluğunu yaşadığını söylemiş oldu. 

Kıbrıs Gazilerini ağırlamaktan sevinç duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Sulh Harekatı’nda şehit olan Mehmetçik ve Mücahitleri rahmet ve saygıyla andı.

Cumhurbaşkanı Tatar, 1974 senesinde Kıbrıs Sulh Harekatı’nda gösterilen başarıdan dolayı Kıbrıs adasına sulh geldiğini ve Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti kurulduğunu belirtti.

Türkiye ile beraber deniz ve hava sahasında ulusal çıkarların korunması açısından Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs gazileri ve şehitler yardımıyla Kıbrıs’ta 49 senedir sulh bulunduğunu, Rumlar’ın da barıştan yarar sağladığını kaydetti.

Filistin’de yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’taki sulh sizin sayenizdedir, bundan dolayı ne kadar övünseniz azdır. Göğsünüzdeki madalya hakkınızdır ve helaldir. Karadan, denizden ve havadan adaya çıkarken, Rum Yunan ikilisinin çıkarmaya karşı saldırıya yönelik her türlü hazırlığı vardı sadece  
Büyük bir cesaret ve başarı gösterdiğiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, 100’ncü yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında büyük başarılara imza atması ve daha fazlaca güçlenmesinin en büyük temennisi bulunduğunu kaydetti.

Kabulde Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler de hazır bulunmuş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.