DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

20 çocukta uyuz hastalığı tespit edildi

20 çocukta uyuz hastalığı tespit edildi
20.10.2023 09:31
8
A+
A-

Eğitim Bakanlığı,  Mağusa’da eğitim veren Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda uyuz hastalığı vakasının 20 öğrencide görüldüğünü duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, okula devam eden öğrencilerin uzman doktorlar tarafınca kontrolden geçirileceği ve tüm velilere mevzu ile ilgili bilgilendirme yapılacağını duyurdu.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Okul yönetimleri ve Sıhhat Bakanlığı yetkilileri ile meydana getirilen istişareler sonucunda Gazimağusa bölgesinde eğitim veren Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda tahsil gören 20 öğrencimizde Uyuz Hastalığı vakası tespit edilmiştir.

Bilinmiş olduğu suretiyle Uyuz Hastalığı bulaşıcı bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı tedbir amaçlı olmak suretiyle Uyuz Hastalığı tespit edilen öğrencilerimizin eğitimlerine, tedavileri tamamlanana kadar ara verilmiş olup, aynı çatı içinde yaşayan ailelerinin de tedavisinin yapılması için lüzumlu girişimler Sıhhat Bakanlığı ile ortaklaşa iş içinde başlatılmıştır.

Bu bağlamda, yarın vakanın görüldüğü Alasya İlkokulu, devamında ise Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda tahsil gören tüm öğrenciler üç uzman tabip tarafınca muayene edilecek ve tüm velilere mevzu ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

Belirlenecek programa gore ek olarak İlköğretim Dairesi’ne bağlı Gazimağusa bölgesi okullarındaki tüm talebe ve veliler Uyuz Hastalığı ile ilgili bilgilendirilecektir.

Bakanlığımızın ilgili daireleri; yaşanmış olan hastalık ile ilgili olarak başta Gazimağusa bölgesi olmak suretiyle vatanımızda eğitim veren tüm kamu okullarıyla yazışma halindedir. Alınan bilgiler doğrultusunda bu vakaya başka bir bölge ve okulda rastlanmamıştır.

Hastalık tespit edilen ve tedavilerine başlanan öğrencilerimize ve velilerine acil şifalar diler, mevzu ile ilgili lüzumlu önlemlerin ivedilikle alındığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Fotoğraf arşiv

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.