DOLAR
32,2083
EURO
35,0035
ALTIN
2.511,19
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Hükümet’ten ‘KTÖS ve KTOEÖS Yöneticilerini okula gönderme’ yasası…

Hükümet’ten ‘KTÖS ve KTOEÖS Yöneticilerini okula gönderme’ yasası…
27.01.2024 15:55
2
A+
A-

Meltem SONAY

Hükümet, hazırladığı Öğretmenler (Değişim) Yasa Önerisi ile Öğretmen Sendikaları yöneticilerinin ÖDENEKLİ İZİN hakkını kaldırmaya hazırlanıyor.

Eğitim Bakanı, DP Milletvekili Özdemir Berova, Başbakan Yardımcısı DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy ve  UBP Milletvekilleri Dursun Oğuz ve Sıkıntılı Töre imzalı YASA ÖNERİSİ 2 Ocak 2017 tarihinde Meclis’e sunuldu. 3 Ocak 2017 tarihindeki Resmi Gazete’de de piyasaya çıkan Yasa Önerisi’yle ilgili 20 gün süreyle Cumhuriyet Meclisi’ne görüş ve tavsiye sunulabilecek.

Yasa Önerisi, KTÖS ve KTOEÖS’ün üçer yöneticisine tanınan vazife süresince ÖDENEKSİZ İZİN HAKKI’nın kaldırılmasını düzenliyor.

Hükümet, hazırladığı Öğretmenler (Değişim) Yasa Önerisi ile SADECE Öğretmen Sendikaları yöneticilerinin görevleri süresince ÖDENEKLİ İZİN hakkını kaldırmaya hazırlanıyor…

 

Kamu maliyesine EK YÜK!..

Yasa Önerisi’nin Genel Öne sürülen sebebi’nde, iki sendikanın her birinin yetkili organlarınca atanacak üç yöneticisine görevleri süresince ödenekli müsaade edilmesinin, öğretmenlik hizmeti vermesi için istihdam edilen bu kişilerin mesleklerini icra etmelerine engel olduğu ifade ediliyor.

Bunun yanı sıra, eğitim ve öğretimin aksamaması için bu kişilerin görevini yapmak suretiyle yeni istihdamlar yapılmasının da mecburi hale geldiği belirtilirken, bu durumun KAMU MALİYESİNE EK YÜK getirmiş olduğu vurgulanıyor. UBP, DP ve Bağımsız Milletvekili Taçoy imzalı Yasa Önerisi’nin bu sakıncaları ortadan kaldırmak suretiyle hazırlandığı da belirtiliyor.

UBP ve DP Milletvekilleri yanı sıra Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy’un da imzası ile Meclis’e sunulan Yasa Önerisi, KTÖS ve KTOEÖS’ün üçer yöneticisine tanınan vazife süresince ÖDENEKSİZ İZİN HAKKI’nın kaldırılmasını, senelik izinlerine ek olarak SADECE 14 GÜN ÖDENEKLİ İZİN HAKKI tanınmasını düzenliyor…

 

SADECE 14 GÜN ÖDENEKLİ İZİN!..

Yasa Önerisi, Esas Yasada bulunan ’10 kişiye verilen Altı ay süreli ödeneksiz izin hakkı’ ve ‘Öğretmenlerin bağlı bulundukları en oldukca üyeye haiz iki Sendikanın her birinin yetkili organlarınca atanacak üç yöneticisine görevleri süresince ödenekli izin verilir’ hükümlerinin kaldırılmasını öngörüyor.

Bunlar yerine ‘Sendika Yönetim Kurulu Üyelerine sendikal amaçlarda kullanılmak koşuyla senelik izinlerine ek olarak 14 gün ödenekli izin verilir’ hükmünün getirilmesini düzenliyor.

Esas YASA ne diyor?

Yürürlükteki Öğretmenler Yasası, sendikaların uygun göreceği üç yöneticiye görevleri süresince ÖDENEKLİ İZİN ve gene sendikanın uygun göreceği üyelerine tercihe gore yılda 20 kişiye 10 gün yada 15 kişiye 14 gün ödenekli ve aralarla da kullanılabilen 6 ay ödeneksiz izin verilmesini öngörüyor.

Değiştirilmek istenen Öğretmenler Yasası’nın ilgili maddesi şöyleki:

(5) Öğretmenlerin bağlı bulundukları en oldukca üyeye haiz iki sendikanın, Sendika Yönetim Kurulu Üyelerine yada Yönetim Kurulunun uygun göreceği sendika üyelerine sendikal amaçlarda kullanılmak koşuluyla, yasal senelik izinlerine ek olarak, tercihe gore yılda 20 kişiye 10 gün yada 15 kişiye 14 gün ödenekli ve aralarla da kullanılabilen 6 ay ödeneksiz izin verilir.

(6) Altı ay süreli ödeneksiz izin hakkından bir sendikadan en oldukca 10 şahıs yararlanır.

7)Öğretmenlerin bağlı bulundukları en oldukca üyeye haiz iki Sendikanın her birinin yetkili organlarınca atanacak üç yöneticisine görevleri süresince ödenekli izin verilir.

Sadece, üçüncü üyenin alternatifli olarak, üçüncü üye kullanılmayarak, onun yerine üç öğretmenin haftalık ders saatlerinin azami 10 saat olacak şekilde Ulusal Eğitim İşleriyle Görevli Bakanlık ile bilistişare düzenlenip Sendikal görevlerini yerine getirebilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.