DOLAR
32,2760
EURO
35,0255
ALTIN
2.474,72
BIST
10.541,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Müdüre ‘darp’ davası

Müdüre ‘darp’ davası
19.09.2023 12:30
4
A+
A-

Dipkarpaz Recep Tayyip Ortaokulu’nda  tahsil gören 12 yaşındaki isimlerinin baş harfleri D.E ile T.G olan 2 öğrencinin okul müdürü Mehmet Özişlek tarafınca darp edilmiş olduğu iddia edildi.

Yaşanmış olan vaka sonrasında her iki çocuğun ailesi polise giderek şikayette bulunmuş oldu, darp raporu aldı.

Polisin okul müdürü Özişlek’e ‘darp’ davası okumuş olduğu öğrenildi.

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz yaşanmış olan vakası doğruladı, Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın da bilgisi olan mevzuyla ilgili  polis raporlarını beklediklerini söylemiş oldu.

Dipkarpaz Recep Tayyip Ortaokulu’nda  tahsil gören 12 yaşındaki isimlerinin baş harfleri D.E ile T.G olan 2 öğrencinin okul müdürü Mehmet Özişlek tarafınca darp edilmiş olduğu iddia edildi.Polis müdür aleyhinde ‘darp’ davası okudu, Bakanlık soruşturma hazırlığı başlattı…

YENİDÜZEN’e konuşan Kavaz, raporların gelmesinin arkasından Kamu Hizmeti Komisyonu’nda Okul Müdürü Mehmet Özişlek ile ilgili bildirimde bulunacaklarını da aktardı.

Öte taraftan darp edilmiş olduğu söylenen D.E’nin teyzesi İ.E ise haklarında disiplin suçu bulunmayan evlatların 5 gündür okula alınmadığını, dün yaşanmış olan olayların da öğrencilerin sınıfa girmek istemesi sebebiyle çıktığını aktardı.

Görüş almak için aradığımız okul müdürü Mehmet Özişlek’e ise ulaşılamadı.

D.E’nin teyzesi İ.E:“5 gündür çocuklar okula alınmıyor”

D.E’nin teyzesi İ.E YENİDÜZEN’e konuştu, yaşananları söyledi.
Teyze, okul müdüründen şikayetçi olduklarını söylemiş oldu, darp raporu aldıklarını belirtti.
Çocuklardan birinin boğazının çizildiğini, ötekinin de vücudunda darba bağlı morluklar oluştuğunu belirten İ.E, özetle şöyleki konuştu: “Çocuklar kendi aralarında latife yapmışlar. Vaka 5 gün ilkin bundan çıkmış. Öteki çocuklar da okul öğretmenlerinden birine giderek, şakanın kendisine yapıldığını söylemiş. Söz mevzusu öğretmen de dinlemeden, müdüre giderek durumu anlatmış. Çocuklar bunun üstüne okuldan uzaklaştırıldı, sınıfa alınmadı. Haklarında disiplin suçu da yok. Müdür, her iki öğrenciye de ‘kağıdını vereceğim, sizi başka okula göndereceğim’ demiş. Bugün yeğenimle beraber öteki çocuk sınıfa gitmiş, derse gitmek istemiş. Sadece müdür evlatları okulun dışına atmış, kapıyı kilitlemiş. Evlatların ailelerinden biri bunun üstüne okula gitmiş. Müdür de evlatları okula almış. Çocuklar sınıfa girince, birinin boğazını sıkmış ötekinin arkasına vurmuş. Darp raporu aldık. Masaları ve sandalyeleri parçalamış. Şikayetçi olduk, ifade verdik”

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz
“Vaka bilgimizde, polis raporlarını bekliyoruz”

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz’ın olayın Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın da bilgisinde bulunduğunu, polis raporlarını beklediklerini söylemiş oldu.
YENİDÜZEN’e konuşan Kavaz, raporların gelmesinin arkasından Kamu Hizmeti Komisyonu’nda Okul Müdürü Mehmet Özişlek ile ilgili bildirimde bulunacaklarını kaydederek, “Büyük olasılıkla Özişlek ile ilgili soruşturma açılacak. Bizim bilgimize gelen, olayın Mehmet beyin iki evladı da okula istememesinden yaşandığıdır. Yaşananların arkasından kendisini de aradım sadece ulaşamadım” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.