DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

OKULLARA NÖBETÇİ ÖĞRETMEN

OKULLARA NÖBETÇİ ÖĞRETMEN
29.11.2023 12:43
1
A+
A-

 Eğitim ve Kültür Bakanlığı, öğrencilerin kış mesaisi süresince soğukta kalmaması için, Maliye Bakanlığı ile meydana getirilen görüşme sonrası okullarda 07.10 ile 08.10 saatleri arası ek mesai ödemek kaydıyla nöbetçi öğretmen görevlendirilmesi için okul müdürlerine yetki verilmesinin uygun görüldüğünü deklare etti.

Bakanlık, “Hal bu şekilde iken, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın basın yolu ile yapmış olduğu koşullu diyalog çağrısını gayri ciddi bulduğumuzu, Bakanlık olarak her daim koşulsuz diyaloga açık olduğumuzu bildirir, Sendika yöneticilerinin de benzer şekilde yapıcı yaklaşım göstermelerini temenni ederiz” dedi.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan meydana getirilen yazılı açıklamada, öğretmen sendikalarının son günlerde gerek basın yolu ile gerekse miting alanlarında yapmakta oldukları talihsiz açıklamaları yakından takip ettikleri ve bu çerçevede kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi adına mevcud gerçekleri ortaya koyma gereği hissettikleri açıklandı.

KTÖS’ÜN AÇIKLAMALARI

Açıklamada şu şekilde denildi:

“KTÖS yöneticisi Burak Maviş, 09 Aralık 2016 tarihinde sendika adına yapmış olduğu yazılı izahat ile sendikanın derdinin mesai olmadığını, okula erken giden evlatların güvenliği bulunduğunu ifade ederek, velilere çocuklarına haiz çıkma çağrısı yapmıştır.

Mevzu ile ilgili olarak Bakanlığımızca meydana getirilen değerlendirmede, sendikanın fiil ve söylemlerinin  birbiri ile tutarsız olduğu  gözlemlenmiş,kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına özetle bazı konuların net olarak ortaya konulması gereği dünyaya gelmiştir.

Sendika, yaşanmış olan elim trafik kazasının yarattığı infiali de kullanmış ve sendika yönetiminin siyasal görüşü olan saatlerin geri alınma istemine baskı yaratmak amacıyla karanlığı da bahane ederek ilk ders saatine saat 08.00 yerine 09.00’dabaşlama eylemi içine girmişti.

Hükümetimizin iş emek harcama saatlerinde yapmış olduğu düzenleme ile beraber okul başlangıç saatini 08.30 olarak belirlemesinin derhal peşinden ise Sendika sanki bu mevzuda herhangi bir görüş ortaya koymamışçasına tam ters bir davranış biçimi ile bu kez okullarda  saat 08.00 de derse başlama eylemine geçmiştir.

Tüm bu fiil ve söylem tezatlığı karşısında gene aynı sendika yöneticisi yapmış olduğu izahat ile bu kez bazı öğrencilerin okula saat 07.15 de gittiğini ve soğuk havada beklediklerini ifade ederek topluma yanlı bilgiler aktarmıştır.

Bakanlığımız, sendika yönetiminin ortaya koyduğu  eylemlerdeki tutarsızlık sebebiyle yapmış oldukları açıklamaları inandırıcı bulmamakla beraber sendikanın derdinin mesai değil, okula erken giden evlatların güvenliği olduğu açıklamasını pozitif yönde bir adım olarak değerlendirmiştir.”

OKUL MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTILAR

Kamu okullarında vazife icra eden okul müdürleri ile bakanlıkta yaptıkları değerlendirme toplantılarında, ilköğretim müdürlerinin arasındaki genel kanının, ilk ders saatinin saat 08.30’da başlaması uygulamasının havanın aydınlık durumu için uygun olduğu yönünde olduğuna işaret edilen açıklamada, “Toplantılarda ek olarak, Sendikal eylemlerin, evlatlarımızın eğitiminde kayıplar oluşturacağı ve  kıymetli öğretmenlerimizin hem kendi aralarında hem de  okul idareleri ve veliler içinde çatışma yaratacağı kaygısı ortaya konmuştur “denildi.

Açıklamada, “Öteki taraftan, mevcut fiil biçiminin yasalara uygun olmayıp sonuçlarının kargaşa ve istenmeyen hadiselere yol açma ihtimali vardır” denildi.

ÖĞRENCİLER İÇİN ATILAN ADIMLAR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilinmiş olduğu suretiyle, Hususi Sektör mesai saatleri de bazı işkollarında Emek harcama ve toplumsal Güvenlik Bakanlığı tarafınca tekrardan düzenlenmiştir.

Tüm bu tedbirlere karşın tek bir öğrencimizin bile kış mesaisi süresince soğukta kalmaması adına Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak çabuk adımlar atmış bulunuyoruz.

Bu adımlar kapsamında,Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşme sonrası mevcut sıkıntıyı yaşayan okullarımızda saat 7.10 ile 8.10 arası ek mesai ödemek kaydıyla nöbetçi öğretmen görevlendirilmesi için okul müdürlerine yetki verilmesi Bakanlığımızca uygun görülmüştür.

Hal bu şekilde iken, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın basın yolu ile yapmış olduğu koşullu diyalog çağrısını gayri ciddi bulduğumuzu, Bakanlık olarak her daim koşulsuz diyaloga açık olduğumuzu bildirir, Sendika yöneticilerinin de benzer şekilde yapıcı yaklaşım göstermelerini temenni ederiz.“

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.