DOLAR
32,3792
EURO
34,6838
ALTIN
2.401,46
BIST
10.043,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

“Şimal Kıbrıs’ta Cittaslow Felsefesi” temalı araştırma anlatıldı

“Şimal Kıbrıs’ta Cittaslow Felsefesi” temalı araştırma anlatıldı
18.09.2023 20:15
1
A+
A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) ev sahipliğinde meydana gelen 8. Internasyonal Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında, DAÜ Gezim Fakültesi ve DAÜ İşletme ve Iktisat Fakültesi iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, DAÜ Gezim Fakültesi, Gezim İşletmeciliği Doktora Programı Talebesi ve bununla beraber DAÜ İşletme ve Iktisat Fakültesi, İşletme Kısmı Araştırma Görevlisi Ecem İnce, “Şimal Kıbrıs’ta Yavaş Şehir Felsefesi: Uygulamalar, Sonuçlar ve Tavsiyeler” temalı sav çalışmasını vatanımızda Cittaslow’a üye olan belediye başkanlarına sundu.

DAÜ’den meydana getirilen açıklamaya gore, 8. Internasyonal Kariyer günleri etkinliği; dün, DAÜ Gezim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.  Etkinliğe ülkemizdeki yavaş kent üyesi 5 belediye başkanı olan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan katılım gösterdi. Ek olarak, DAÜ Gezim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Öztüren, DAÜ İşletme ve Iktisat Fakültesi, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Aker ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz İşçioğlu’nun yanı sıra, birçok akademisyen ve talebe de toplantıya katıldı.

 

KILIÇ: “DAHA FAZLA TOPLUMA HİZMET AMAÇLANMALIDIR”

Etkinlikte konuşan DAÜ Gezim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, üniversitelerin sorumlulukları içinde bu yönlü araştırmalar yapmış olup topluma daha çok hizmet etmenin var bulunduğunun altını çizerek, bununla beraber Cittaslow hareketinin hak etmiş olduğu kıymeti görmesi amacıyla bu tür etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını belirtti. 
AKER

DAÜ İşletme ve Iktisat Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Aker de, bu tür projelerin hem üniversiteler ve belediyeler hem de ülke geleceği açısından büyük ehemmiyet taşıdığını söyleyerek, Cittaslow’un Şimal Kıbrıs açısından bir kıymet bulunduğunu kaydetti.

 

ÖZTÜREN VE İŞÇİOĞLU

Gezim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Öztüren ve DAÜ İşletme ve Iktisat Fakültesi, İşletme Kısmı Öğretim Üyesi Deniz İşçioğlu da, Cittaslow’un Şimal Kıbrıs’ta yaşam bulmasının gelen turistler açısından da büyük ehemmiyet taşıdığını, böylesi güzel projelerle sorunların çözümüne katkı sağlanacağını dile getirdi. 

 

“KKTC YAVAŞ KENTLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAPIYA SAHİP DEĞİLDİR”

DAÜ Gezim Fakültesi, Gezim İşletmeciliği Doktora Programı Talebesi Ecem İnce, konuşmaların arkasından, “Şimal Kıbrıs’ta Yavaş Şehir Felsefesi” mevzusundaki uygulamalar, sonuçlar ve önerileri içeren tezini katılımcılara sundu. 
İnce, tezinde Kıbrıs’ın kuzeyi özelinde “değişik paydaşlarla kurulacak ortaklıklar, alt yapı politikaları, çevre ve enerji politikaları” şeklinde kriterler mevzusunda başarısız olunduğuna vurgu yapmış oldu.

Mahalli halkın bu mevzuda daha çok bilgilendirilmesi ve sürece dâhil edilmesi icap ettiğini belirten İnce ek olarak, KKTC özelinde yavaş kentlerin sürdürülebilir bir yapıya haiz olmadığının altını çizdi, bu aşamada mahalli yönetimlere büyük vazife ve sorumluluklar düşmekte bulunduğunu açıkladı.

Etkinlik sonrasında Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan tarafınca, doktora talebesi Ecem İnce’ye Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano ve DAÜ Gezim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç tarafınca katılımcı belediye başkanlarına teşekkür belgesi takdiminde bulunulmuş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.