DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Şimdi de “cinleri” özetleyen okul kitabı!

Şimdi de “cinleri” özetleyen okul kitabı!
19.09.2023 19:37
4
A+
A-

Eğitim Bakanlığı tarafınca veliler, sendikalar ve siyasal partilerle paylaşılmayan 6’ncı derslik Din Kültürü ve Terbiye Bilgisi kitabında, öğrencilere “cinlerin” anlatıldığı ortaya çıktı.

Mevzuyla ilgili izahat icra eden Laik Demokratik Eğitim İçin Savaşım Hareketi temsilcisi Melek Arabacıoğlu,  söz mevzusu kitabın okutulmasına izin verilmeyeceğini altını çizdi.

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’na yönelik, “6’ncı derslik küçüklere ‘cinleri’ özetleyen kitabın da arkasında mısınız?” sorusunu soran Arabacıoğlu, “Bilimden, ilimden uzak, hurafelerle evlatların beynini yıkamak için göz yumduğunuz Kuran kurslarının bir benzerini okullarda mı açmayı planlıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Arabacıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim Bakanlığı’ndaki fiil sonrası bizlere verilen kitaplar sıralamasında olmayan, incelememiz için biz velilere, öğretmen sendikalarına ve siyasal partilere verilmemiş Din Kültür Ve Terbiye Bilgisi kitapları ile ilgili dünden beridir yaptığımız incelemeler bizlere bu kitapların niçin verilmediğini de tek tek ortaya çıkartıyor.

6. Derslik Din Kültürü ve Terbiye Bilgisi kitabının kapağını açar açmaz karşılaştığımız mevzu CİN’ler…

6. derslik çocuklar hâlâ somut işlemler dönemindeyken bu küçüklere CİNLERİ özetleyen bu kitabın da arkasında mısınız Sayın Nazım Çavuşoğlu?

Bilimden, ilimden uzak, hurafelerle evlatların beynini yıkamak için göz yumduğunuz Kuran kurslarının bir benzerini okullarda mı açmayı planlıyorsunuz?

Arkasındayım diye savunduğunuz bu kitapları Laik Demokratik Eğitim İçin Savaşım Hareketi velileri ve halk olarak çocuklarımıza okutmanıza asla müsaade etmeyeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.