DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

“Taşımacılıktaki usulsüzlükleri ortaya çıkardık”

“Taşımacılıktaki usulsüzlükleri ortaya çıkardık”
21.08.2023 12:33
10
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bilimsel, laik, demokratik eğitimden asla taviz vermediklerini kaydederek, “Acil ve günü birlik kararlar alma yanlışına düşmedik. Kalıcı adımlar atma ve eğitimi devlet politikası haline getirme amacıyla hareket ettik, çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürdük” dedi.
Özyiğit, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinden kısa vadelileri fazlasıyla yerine getirdiklerini ifade ederek, “Uzun vadeleri hedeflerimize yönelik ciddi mesafe kat ettik. İçimiz rahat, rahatlık içindeyiz. Tek üzüntümüz, başladığımız, ciddi uğraş verdiğimiz bazı yapısal dönüşümleri tamamlayamamış olmamızdır” dedi.

Cemal Özyiğit, bu sabah bakanlıkta basın toplantısı düzenledi, icraatlarını söyledi, başlatılmış sadece hemen hemen tamamlamayan projelerle ilgili de data verdi. Basın toplantısında Müsteşar Mehmet Burhan ve bakanlığa bağlı daire müdürleri de hazır bulunmuş oldu.
Senelerce eğitimin her kademesinde vazife yaptığını anımsatan Özyiğit, “Sorunların ve çözüm önerilerinin ne işe yaradığını bilen biri olarak ekibimle beraber ayaklarımız yere basarak, ülke gerçeklerine uygun, günü birlik değil kalıcı adımlar atmak için çalıştık” dedi.
Geçmişte eğitimde günü birlik kararlar alındığını, uygulamaların geceden sabaha değiştirildiğini söyleyen Cemal Özyiğit, bu uygulamaların eğitime verdiği zararları gördüklerini, yaşadıklarını kaydetti.

Özyiğit, “Tarafımıza meydana getirilen saldırılara karşın, geçmişte olduğu şeklinde çocuklarımıza, eğitimimize geri dönülemez zararlar veren acil ve günü birlik kararlar alma yanlışına düşmedik. Kalıcı adımlar atma ve eğitimi devlet politikası haline getirme amacıyla hareket ettik, çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürdük. Bilimsel, laik, demokratik eğitimden taviz vermedik” şeklinde konuştuk. 

Evlatların bağımsız, uygar ve kuvvetli bir yapıda özgür, üretken, sorgulayan ve kendini geliştiren bireyler olarak yetişmesi için temellerin bugünden atılması icap ettiğini belirten Özyiğit, “Bunun bilinciyle çalıştık. Arzumuz ve beklentimiz çalışmaların devlette devamlılık esasına gore hareket edilerek tamamlanmasıdır. Mevzu gelecek olunca atılacak adımlara her türlü katkıyı vermeye de hazırız” şeklinde konuştu.

“Ülkenin oldukça ciddi ekonomik sıkıntılar çekmiş olduğu bir süreçte yapılabileceklerin azamisini hayata geçirmeye çalıştık” diyen Bakan Özyiğit, usulsüzlüklerin üstüne çekinmeden gittiklerini, bakanlıkta ciddi bir tutum yaptıklarını dile getirdi.

Cemal Özyiğit, “eğitim planlaması”, “gelecek nesiller”, “sıhhatli nesiller”, “mesleğe kazandırma/yönlendirme”, “yükseköğrenim”, “altyapı”, “eğitim kadrolarının gelişimi”, “bilimsel, demokratik, laik eğitim”, “tutum – partizanlık – usulsüzlük”, “emek harcama yaşamı, kültür sanat”, “yasa-tüzük emek harcamaları” başlıkları altında açıklamalarda bulunmuş oldu.
Özyiğit, ekip ve emek harcama arkadaşlarına da teşekkür etti.

YARDIM BÜTÇESİNDEN 2 ENGELLİ MİNİBÜSÜ

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bakanlığa ayrılan hane halkına yardım bütçesinin kullanılmadığını, bu bütçeyle iki engelli minibüsü alındığını deklare etti.

Özyiğit, “Geçmiş dönemlerde partizanlık amaçlarıyla kullanılan, bakanlık bütçesinde bulunan ve serbestçe kullanılabilen hane halkına yardım bütçesi bizim dönemimizde bu amaçlarla kullanılmayarak Maliye Bakanlığı’na iade edildi. Buna karşılık hususi eğitimde kullanılmak suretiyle iki tane engelli minibüsü ihalesi sonuçlandı ve bu araçlar Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na kazandırıldı” dedi.

Yeni hükümetin kurulmasıyla görevini devretmeye hazırlanan Cemal Özyiğit, bu sabah bakanlıkta basın toplantısı düzenledi, icraatlarını söyledi, başlatılmış sadece hemen hemen tamamlamayan projelerle ilgili de data verdi.

Taşımacılıkta usulsüzlüklerin ortaya çıkarıldığını, devletin milyonlarca TL kaybının önlendiğini söyleyen Özyiğit, mevzuyla ilgili dosyaların araştırılması için bakanlık bünyesinde bir ekip kurulduğunu ve usulsüz ödeme şüphesi tespit edilen dosyaların Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu’na gönderildiğini, şu ana kadar yarım milyon TL’ye yakın fazladan ödeme yapıldığının ortaya çıkarıldığını, mevzuyla ilgili yargı sürecinin de sürdüğünü belirtti.

Girne’de yeni okul projesinin finansmanıyla beraber hazır hale getirildiğini söyleyen Özyiğit, yeni nesil eğitim gereksinimlerine gore tasarlanan projenin inşaata hazır duruma getirildiğini, lüzumlu finansmanın sağlandığını, projenin ihale aşamasına hazır durumda bulunduğunu kaydetti.

Özyiğit, tüm okul öncesi, ilköğretim ve hususi eğitim kurumlarında Okul Sütü Projesi başlatıldığını anımsatarak, “Sıhhatli bir nesil yetiştirme bilinci ile tüm anaokul, ilköğretim ve hususi eğitim okullarına bir yıl süresince, her gün olmak suretiyle, okul sütü dağıtımına başlanıldı” dedi.

Yüksek tahsil ile ilgili Kayıt Kabul Tüzüğü ile Yüksek Tahsil Kayıt Sistemi’nin hayata geçirildiğini kaydeden Cemal Özyiğit, hiçbir üniversiteye ön açma izni verilmediğini, bir üniversitenin açma izninin iptal edildiğini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.