DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Telsim’in güvenli web eğitimleri başladı

Telsim’in güvenli web eğitimleri başladı
25.10.2023 06:36
5
A+
A-

2023-2024 güvenli web eğitimleri 19 Mayıs TMK, Oğuz Veli ve Osman Nejat Konuk Ortaokulu’nda başladı

Telsim’in Ulusal Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 13 yılı aşkın süredir devam eden güvenli web eğitimlerinin 2023-24 eğitim öğretim senesinde Girne bölgesi okullarında verilmeye başlandığı açıklandı.

KKTC Telsim’den meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, iki senedir Kıbrıs Türk Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın da desteğiyle devam eden eğitimlerde, gizyazı güvenliği, toplumsal ağlarda kimlik hırsızlığı, virüsler, solucanlar ve casus yazılımlar hakkında bilgiler verildi, toplumsal medya kullanımı mevzusunda dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan hususlar anlatılarak, internette ev adresi, telefon şeklinde kişisel ve hususi hayata ilişkin bilgilerin yazılmaması mevzusunda uyarılarda bulunulmuş oldu.

Seminerlerde öğrencilere, güvenli internetle ilgili bilgilerini pekiştirecek anketin yanı sıra, “Dijital Ayak İzinizi Iyi mi Koruyabilirsiniz” adı altında bilgilendirme broşürleri de veriliyor.

Bugüne dek 30 bine aşkın öğrenciyle buluşan güvenli web eğitimleri bu yıl Bilgisayar Mühendisleri Odası’ndan Medine Albayrak’ın sunumuyla 19 Mayıs TMK, Oğuz Veli ve Osman Nejat Konuk Ortaokulu’nun 6. derslik öğrencilerine verildi.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, evlatların bilinçlenmesi ve doğru bir halde eğitim alabilmeleri için güvenli web eğitimlerine fazlaca ehemmiyet verdiklerini aktardı. Tanpınar, “Telsim olarak, evlatların daha eğitici ve bilgili bireyler olarak büyümelerine ehemmiyet veriyoruz ve bu şeklinde eğitimlerin verilmesi mevzusunda desteklerimizi daima sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bilgisayar Mühendisleri Odası As Başkan Erkan Emirzade ise, güvenli web eğitimlerinin, çağımız çocuklar için fazlaca büyük katkısı olduğu düşüncesini ifade ederek “Teknoloji artık önünü kesemediğimiz ve her yaş grubundan çocuğun rahatça erişebileceği bir alan haline geldi. Bundan dolayı da ben ve Bilgisayar Mühendisleri Odası’nda çalışan dostlarım bu işi gönülden ve sevmiş olarak yapıyoruz.” dedi.

Evlatların doğru ve bilgili bir halde teknolojiyi kullanmalarına ehemmiyet verdiklerini kaydeden Emirzade, bu tür eğitim programlarının, genç nesillerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri riskleri tanımalarına ve kendilerini iyi mi koruyabilecekleri mevzusunda da destek bulunduğunu altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.