DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Uzmanlar Mağusa’da okullarda

Uzmanlar Mağusa’da okullarda
24.10.2023 20:24
3
A+
A-

Dila ŞİMŞEK

Mağusa’da bulunan Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda 20 çocukta uyuz hastalığının yetkilileri harekete geçirdi, uzmanlar okullarda bilgilendirme yapmış oldu.  Mağusa Devlet Hastanesi’nden Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Sumru Akçaba ile Nevruz Çocuk Tuğcu, Mağusa Temel Sıhhat Hizmetleri Dairesi’nden Uzman Filiz Tayfun, iki okula da gidip aileler ile görüştü. Velilere uyuz hastalığının ne işe yaradığını açıklayan uzmanlar, tüm sorulara yanıt verdi. Ailelerin ürkü yapmaması ve şüpheli bir durumda hastaneye başvurmaları önerildi.

Uzmanlar, velilere bu hastalığın temas ile bulaştığını ve evlatlarının dikkatli olması gerektiği mevzusunda uyarıda bulunmuş oldu. Uzmanlar, bu virüslerin yalnız deride yaşayabileceğini belirten uzmanlar, giyilen kıyafetlerin ve kullanılan eşyaların, balkonda birkaç gün bekletildikten sonrasında yıkanıp yine kullanılabileceğini deklare etti. Tuğcu “Iyi mi ki grip olduğumuzda insanlarla temastan kaçınıyorsak, bunu da aynı şekilde düşünmeliyiz” şeklinde konuşup, okulların dinlence edilmesine sebep bir durum olmadığını söylemiş oldu. Bu hastalığa doğru teşhis ve uygun şartlarda tedavi yapılması için, ailelerin çocuklarını hastaneye götürmeleri önerildi.

ss-050.jpg

 Tuğcu, hastalığın deriye sürülen bir ilaç ile 8 saat içinde tedavi edildiğini kaydetti.

hh-056.jpg

 Akçaba, bu hastalığın kişide teşhisinden sonrasında, direkt deriye uygulanabilen reçeteli merhemler, kremler, losyonlar yada ağız yolu ile alınan ilaçlarla birkaç gün içinde tedavi edildiğini kaydetti. Akçaba “Veliler bu kızarıklıkların kalıcı olup olmadığı mevzusunda oldukça fazla sual sordu. Bunun cevabı ise hayır, bu hastalığın kalıcı bir unsuru yok” diye konuştu. Bu hastalığın güz ve kış aylarında görülmesinin olağan olduğuna değinen Tayfun, ailelere hastalığın ne olduğu, ne yapılması gerektiği hakkında yazılı izahat verdi.

Uzmanlar, velilere bu hastalığın kendisini göstermesinin yedi gün kadar sürebileceği ve bu süreç içinde yakın temastan kaçınmayı ve tedbir almayı önerdi. Alasya İlkokulu Müdürü Kenan Tuncay, bugün okuldaki tüm derslik ve tuvaletlerin ilaçlanacağını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.