DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Erdem Dönmezoğlu: Yaşam Alanlarınızın Vitrinini Oluşturun

Erdem Dönmezoğlu: Yaşam Alanlarınızın Vitrinini Oluşturun
04.11.2023 11:46
4
A+
A-

2020 senesinde hangi perdeler moda? Perde kullanımında çeşidi ve bilgileri niçin mühim? Tüm soruların cevapları Erdem Dönmezoğlu’nun yazısında..

Erdem Dönmezoğlu, Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için yazdı, Yaşam alanlarınızın vitrinini oluşturun..

Dekorasyonel anlamda baktığımız süre yaşam alanlarımızda uygulayacağımız, alanın tamamlayıcı unsuru olan ve mekana şıklık veren perde modeli ve türleridir. Doğrusu yaşam alanlarımızın vitrini aslına bakarsak uygulanan perde çeşitleri ve modelleridir.

Onlarca değişik perde çeşitleri içinde stor – zebra perde, çift mekanizmalı perde modelleri, kumaş ve tül perde modelleri, dijital baskılı perde, dikey perde modelleri, katlamalı perde, screen perde modelleri, aluminyum jaluzi, ahşap jaluzi perde ve 2020 perde modelleri içinde tül dikey perde modelleri yerini aldı.

Tül dikey perde modelleri, mevcut dikey perde sisteminin kolay kullanımını yanı sıra tüllerin palet palet oluşu ve camı açmak için perdenin toplanmasına gerek olmaması kullanımı kolaylaştırıyor. Tül dikey 180 aşama dönebilen açısıyla yaşam alanlarınızı güneş ışığından kolaylıkla koruyabilmenizi sağlıyor.

Tül dikey perdenin en büyük farkı pvc kullanılmaması, etekte ağırlik olmaması, kumaş yapısının oldukça yumuşak, hafifçe ve yıkanabilir olmasıdır. Ütü gerektirmiyor. Yüksek kalitede kumaş kullanılmış olması ve kumaşın içinde kullanılan ipliklerin kirlenmeyi önlemesi, sağlam yapısı tül dikeyin popüler perde türleri içinde girmesini elde etmiştir.

Geniş renk seçenekleri ile her yaşam alanına kolaylıkla uyum sağlayabiliyor.

Bir öteki 2020 perde modelleri içinde yerini alan perde türü ise ahjap jaluzi oldu. Ofislerin yanı sıra artık ev dekorasyonuna da şıklık sağlıyor. Malzemesi ahşap olduğundan kullanılan mekanlarda naturel, dekoratif, sıcak ve şık bir görünüm katıyor.

Kumaş perdeler ile uyumlu bir halde kullanıldığı şeklinde tek başına da kullanılabilir. Kumaş ve tül perdelerin tamamlayıcı ‘rustik’ ise bu yıl gene oldukça moda. Metal ve ahşap olarak çeşitlilik gösteren rüstikler, kumaş ve tül perde ile tamamlanıyor. Bu perdelerde rustik detayını oldukça seviyorum. 10’larca çeşit renk ve modelleri ile rustik detayı yaşam alanlarında tamamlayıcı bir unsur. Perde modellerinde de tamamlayıcı unsurları oldukça önemsiyorum.

Unutmamak gerekir ki şıklık daima detaylarda saklıdır..

Erdem Dönmezoğlu

Erdem Decorations

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.