DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

İskele Long Beach, Gaziveren ve Tuzla Bölgeleri İçin Problemli Zemin Uyarısı

İskele Long Beach, Gaziveren ve Tuzla Bölgeleri İçin Problemli Zemin Uyarısı
10.09.2023 22:18
6
A+
A-

Son dönemlerin en popüler yatırım bölgeleri içinde gösterilen İskele Long Beach için Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden uyarı geldi.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) İskele Long Beach, Tuzla ve Gaziveren kıyı şeridini problemli zemin olarak saptadı.

Bu bölgelere yapılacak konut projelerinin zemin dikkate alınarak inşaat yapılması gerektiği uyarısında bulunan KTMMOB, mevzuyla ilgili lüzumlu denetlemelerin yapılacağına işaret etti.

Bilhassa yatırımcılar tarafınca yoğun talep gören İskele Long Beach bölgesinde inşaat ruhsatı olmadan meydana getirilen konut projeleri de kaygı yaratmaya başladı.

Gaziveren ve Tuzla bölgeleri de son zamanların inşaat çalışmalarında hareketlendiği bölgeler içinde gösteriliyor.

KTMMOB ,sıvılaşma riski olan bölgeler içinde gösterilen Long Beach, Gaziveren ve Tuzla’da inşaatların fazlaca dikkatli yapılmaları ve bölgedeki binaların bu riske uygun olarak inşa edilmeleri uyarısında bulunmuş oldu.

Aksi durumda bölge büyük bir çekince altında.

 

Her gün zelzele olacak benzer biçimde beklenmeli

Öte taraftan KTMMOB, bölgede 7.5-8 büyüklüğünde bir depremi her gün olacakmış benzer biçimde beklemek gerektiğine dikkat çekti.

Zelzele kapasitesine haiz 3 ana fay hattının tam ortasında olduğumuza dikkat çeken uzmanlar her gün 7,5 şiddetinde zelzele olacakmış benzer biçimde beklenmeli ve ona gore yaşanmalı uyarısında bulunmuş oldu.

 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: tuzla, gaziveren, iskele, long beachEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.