DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Mehmetçik Development Direktörü Saffet Sarper 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılı beklentilerini söyledi.

Mehmetçik Development Direktörü Saffet Sarper 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılı beklentilerini söyledi.
08.11.2023 02:36
4
A+
A-

Lefkoşa’nın Dumulupınar bölgesinde inşa etmiş olduğu lüks villa projeleri ile adından sıkça söz ettiren Mehmetçik Development Direktörü Saffet Sarper 2019 senesinde firmasının neler yaptığını, 2020 senesinde ki yeni projelerini Kıbrıs Emlak Merkezi’ne söyledi.

2019 yılını ve 2020 yılının ilk günlerini geride bıraktık.

Mehmetçik Direktörü Saffet Sarper 2019 yılını değerlendirdi, 2020 yılından beklentilerini söyledi. Yatırımcı gençlere oldukca öenmli tavsiyelerde bulunmuş oldu. İşte röportajın bilgileri..

Firmanız neler yapıyor?

1983 yılından beri fiilen bu meslekteyim. 2005 yılından itibaren de site projeleri yapıyoruz. İlk site projemiz Sarper 1 2006 senesinde başladı. Sarper 2-3 derken bugüne dek ortalama 150 konut inşa ettik. Şu anda da Sarper 8 ve Sarper 9 sitelerimizi teslim ediyoruz.

Uzun senelerdir Lefkoşa Dumlupınar’da villa site projesi yapıyoruz. Sitelerimizi söz verdiğimiz tarihlerde teslim ediyoruz ve her detayıyla ayrı ayrı ilgileniyoruz.

Yeni projemiz de var hazırlık aşamasındayız. Bilgileri belli olunca bu bilgileri da sizlerle paylaşacağım.

2019 yılı iyi mi geçti, iyi mi değerlendiriyorsunuz?

2019 yılı dönemin akışına gore inişli çıkışlı bir yıl olmasına karşın çok da fazla fena geçen bir yıl diyemeyeceğim. Şu demek oluyor ki beklentilerimize tercüman olmadı fakat tatlısıyla acısıyla 2019 yılının sonuna geldik. Umudumuz 2020 yılının daha güzel daha hareketli olması bu doğal olarak hem toplumumuza hem ülkemize yararlı olur.

Ben hiçbir vakit karamsar tablo çizme taraftarı değilim. Ne olursa olsun ne kadar zor şartlar ve zor zamanda olursa olsun devamlı geleceğe umutla bakılmasından taraftarım. Onun için 2020 yılına 2019’dan oldukca daha iyi ve oldukca daha ümitli bakıyorum.

2020 yılından beklentileriniz neler?

Sektörde uzun senelerdir hizmet veriyoruz. Şirket olarak yeni bir projemiz var. Elimizde mevcut 2 ayrı projemizi hayırlısıyla tamamladık son rötuşlarını yapıyoruz. Biz bu tarz şeyleri bitirdik gözüyle bakıyoruz. Oldukca küçücük bazı şeyleri kaldı. 2020 yılının nerede ise ilk ayında artık son noktayı koyarız. Bunun yanında yeni bir projemiz daha var. 2020 yılına onunla girmek isteriz. Ufaktan bazı tesfiye işlerine başladık. Fakat esas hızı 2020 yılının ilk ayları vereceğiz.

Ümitliyim. Güzel şeyler olacağına da inanıyorum.

Sektörünüzün daha da iyileşmesi amacıyla yeni yıl için önerileriniz neler?

İnşaat sektörünün daha ileriye gitmesi için devamlı için hizmet veren arkadaşların herhangi bir aşama ve safhasında kendini yenilemesi lazım. Araştırmacı olması lazım ve bire bir ilgilenmesi lazım. Şu demek oluyor ki bu işi yaşaması lazım. Bunu uygularken o heyecanı ilk günkü şeklinde hatta her geçen gün artan bir heyecanla bu işe kendini vermesi lazım. Yeni malzemeleri takip etmesi lazım. Devamlı için yeniliğe açık bir sektördür. Sakın yenilikten kopulmasın.

Yalnız doğal olarak gelişen dünya koşullarında yeniliğe koşut olarak bir de iktisat faktörü var ve meydana getirilen işler devamlı ekonomik. Yenilik takip edilecek strüktürel sağlamlığa devamlı ehemmiyet verilecek. Günün koşullarına uyulacak. Güzel duyu ve fonksiyonel olarak devamlı firmalar kendilerini yenilemesi lazım. Buna uygun binalar üretmesi lazım. Bir de iktisat faktörü bunlarda koşut gider. Binalar ne kadar ekonomik olursa o denli geniş kesime hitap eder.

Yatırımcılara mesajınız nedir?

Benim mesajım devamlı genç yatırımcılara, doğal olarak ki zamanı harcamış meslektaşlarıma tavsiyede bulunmak benim haddim değil fakat gençlere bir bildiri iletmem gerekirse, hiçbir vakit yatırımda, bu yalnız bina mevzusu değil bu üretme dönük fabrikalarda, besin sektörü olabilir gezim de olabilir, sanayide olabilir, sanayinin çeşitli kademelerinde olabilir, hiçbir vakit yatırımdan korkmasınlar. Yatırım devamlı için kesinlikle geriye döner. Evet zor olsa gerek, meşakkatli bir vakadır fakat gençler hiçbir vakit ileriye bakmaktan yatırım yapmaktan çekinmesinler.

Yatırım için uygun zamanı ve koşulları arasınlar uygun imkanları arasınlar. Şunu unutmasınlar ki bir yatırım yapacakları için asla kimse kendilerine gümüş tepside bir şey sunmaz. Kendisi savaşım edecek risk alacak ve inanacak. Yatırıma girişen bir insanda devamlı için teyakkuzda olmak durumundadır. Tüm yaşamı süresince yaşı kaç olursa olsun. Bu kendisini daima diri meblağ daima hayata güvenle bakmasını sağlar. Şu demek oluyor ki ben bu kadar uzun vakit yaptım sonunda bunumu aldım diye hiçbir vakit karamsarlığa kapılmasınlar. Devamlı devam etsin ve yatırım yapmış olduğu müddetçe yeniliklere adapte olduğu müddetçe önleri açıktır.

Kıbrıs Emlak Merkezi için düşünceleriniz nedir?

Kıbrıs Emlak Merkezi’nin gelip bizimle birebir temas etmesi bile oldukca büyük bir hizmettir. Ve devamlı için kontakt oldukca önemlidir. Bu iletişimi de elde eden sizin şeklinde firmalardır. Şu demek oluyor ki biz burada yaptığımız emekleri burada neler düşündüğümüzü insanlara kendi çabamızla duyuramayız. Bu sadece sizin gayretinizle, sizin çabanızla olan bir şeydir. Ve hakkaten oldukca büyük bir iştir, büyük bir hizmettir. Bunu tanıtıyorsunuz gençleri cesaretlendiriyorsunuz. Halkımızı bilinçlendiriyorsunuz. Bu oldukca güzel bir şey.

Etiketler: mehmetçik development, saffet sarperEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.