DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Mantolama nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Mantolama nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
16.11.2023 07:27
6
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan mantolama ne demek? Mantolama iyi mi yapılır? Mantolamayla ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

“Mantolama”, binaları soğuğa yada sıcağa karşı koruma amacıyla dış yüzeyini hususi malzemeyle kaplama anlamına geliyor.

Bilhassa kış aylarında, binanın içindeki ısıtılmış havayla dışarıdaki soğuk hava arasındaki ısı farkı devasa olduğundan bina içindeki ısı; pencerelerden, çatıdan ve duvarlardan dışarıya kaçar. Kaçan ısı bir türlü ısınamamamıza, dolayısıyla daha oldukca yakıt tüketmemize sebep olur. Isınamadıkça ısıtıcılarımızın derecesini son seviyeye kadar artırır, ay sonunda da cep yakan bir faturayla karşılaşırız.

Bu aşamada mantolama işlemi devreye giriyor. Mantolama bir ısıyı evin içine hapseder. Evin içine hapsettiği için de daha azca yakıtla daha oldukca ısınırsınız.

Dış cepheye mantolama iyi mi yapılır?

*Dış cephe mantolamada ilk olarak subasman profilleri yerleştirilir. Yerleştirme işlemi su terazisiyle yapılır.

*Plaka yapıştırma uygulamasına geçilir. Bu plakalar strafor, taş yünü, fugalı vb. olabilir. Plakalar özellik bakımından farklılık gösterir. Bu yüzden çalıştığınız firmaya hangi plakayı kullandıklarını ve özelliklerini sormayı dikkatsizlik etmeyin. Plaka yapıştırma için çoğu zaman çerçeve metodu uygulanır. Kısaca, yapıştırıcılar plakaların çevresini tamamıyla kaplayacak şekilde sürülür, orta kısımlara bir ya da iki grup halinde bulanır. Yapıştırma işleminden sonrasında, 1 gün yapıştırıcının kuruması için beklenir.

*Plakaların yapıştığından güvenli olunduktan sonrasında, dübelleme işlemine geçilir. Dübeller, plakaların birleşim doğrusu ek yerlerine gelecek şekilde atılır. Plakaların orta kısımlarına da birer tane dübelleme gerçekleştirilir. Eğer binanız yüksekse son katlara doğru dübel sayısı artırılır.

*Dübelleme bittikten sonrasında, sıva uygulamasına geçilir. Plakaların üstüne kalınca bir halde bir kat sıva uygulanır. Kalınca sıva uygulamasının arkasından file yerleştirilir ve onun üstüne de ince bir sıva uygulaması gerçekleştirilir. Bu işlemin arkasından da gene 1 gün beklenir.

*Sıvalar kuruduktan sonrasında dekoratif kaplama uygulanır. Dekoratif kaplamanın püf noktası, herhangi bir çıkıntıyı önlemek için cepheleri bir seferde kaplamaktır. Binanızın dekoratif kaplaması tamamlandıktan sonrasında mantolama süreci tamamlanmış sayılır. Artık binanızı istediğiniz bir renge boyatabilirsiniz.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.