DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Dinç Erkman pandeminin ekonomiye tesirini değerlendirdi

Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Dinç Erkman pandeminin ekonomiye tesirini değerlendirdi
02.10.2023 18:49
7
A+
A-

Pandemi süreci ekonomiye iyi mi yansıdı? Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Dinç Erkman tesirleri sıraladı.

dinç erkman kıbrıs

Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Dinç Erkman pandeminin ekonomiye tesirini değerlendirdi

Near East Bank Gömü ve Finansal Kurumlar Birimince KKTC ve dünya ekonomisi hakkında pandeminin negatif tesirleri ve bu etkilere karşı alınan önlem ve hizmetler hakkında değerlendirme yapılmış oldu.

Near East Bank Gömü ve Finansal Kurumlardan görevli Genel Müdür Yardımcısı Dinç Erkman değerlendirmesinde dünya ekonomisi hakkında şunları dile getirdi: “Tüm dünyanın küresel problemi haline gelen Covid-19 pandemisi sebebiyle alınan tedbirler neticesinde ekonomik aktivitelerde sert düşüşler meydana gelmiştir. Ekonomik etkinlik gösteren tüm alanlarda sıkıntılar yaşanmaktadır. Üretimin ve satışların sert düşüşü, mecburi hizmetler haricindeki hizmet sektörünün durma noktasına gelmesi, pandemi kuralları çerçevesinde gezi yasakları ve taşıma zorlukları neticesinde ithalat ve ihracatın en düşük seviyeye gerilemesi yanı sıra gezim sektörününde en dip seviyeleri görmesi ciddi ekonomik kayıplara niçin olmuştur. Ülkeler pandemi koşullarının yumuşatılması ve ekonominin canlanabilmesi için kendi rezervlerini kullanarak mali teşvik paketleri çıkarmışlardır.”

Erkman ek olarak dünyada Merkez Bankalarının borçlanma maliyetlerini düşürebilmek için siyaset faizlerini en düşük seviyelere çektiklerini, FED ve Avrupa Merkez Bankası benzer biçimde önde gelen bankaların nakit sıkışıklığı yaşanmaması için varlık alım programlarını ya genişlettiği ya da yeni programlar başlattığını görüşlerine ekledi.

Near East Bank Gömü ve Finansal Kurumlardan görevli Genel Müdür Yardımcısı Dinç Erkman ülkemiz ekonomik faaliyetleri hakkında da data verdi. Erkman “Devletimizde Türk Lirası kullanılması sebebiyle Türkiye’de yükselen TL faiz oranlarına paralel olarak KKTC Merkez Bankası da faiz oranlarını yükseltmiştir. Bu anlamda bankaların mevduat müşterilerine daha yüksek faiz getirisi sunmalarına olanak elde etmiştir. Dünya ile eş zamanlı olarak vatanımızda de alınan tedbirler neticesinde ekonomik faaliyetler en düşük seviyeleri görmüştür. Ülkemize giriş- çıkışlarda salgının seyrine bakılırsa değişen engellemeler ve kurallar uygulanmaya başlanmıştır. Üretim, satış ve hizmet sektörlerinin durma noktasına gelmesinden dolayı işsizlik ve buna bağlı sıkıntılar meydana gelmiştir. Hükümetimiz oluşan sıkıntıların en aza indirilebilmesi adına çeşitli teşvik ve tedbir paketleri çıkarmıştır. Salgının seyrine bakılırsa ekonomik faaliyetlerde açılıma gidilmiştir. Kredilerle ilgili yasal mevzuatta yer edinen bir ekip engellemeler kaldırılarak bankaların ödeme zorluğuna düşmüş kredilerini daha kolay yapılandırmalarına olanak sağlanmıştır.

Merkez Bankası ile ortaklık içinde “Kredi Güvence Fonu Portföy Kredileri” benzer biçimde ürünlerle beraber piyasa fiyatlamalarının altında yeni kredilendirme imkanı sağlanmıştır” dedi.

Kredi Güvence Fonu Portföy Kredileri benzer biçimde ürünlerle beraber yeni kredilendirme imkanı sağlandı

Near East Bank, tüm bu değerlendirmeler ve alınan kararlara bakılırsa hem piyasa koşullarını hem de devletimizin pandemi koşulları için ürettiği tedbir paketlerini dikkate alarak ortaklık içinde lüzumlu kriterleri sağlayarak, müşterilerinin yanında olmaya devam etti. Kredi Güvence Fonu’nun bankamıza sağlamış olduğu kredi limitinin tamamı gerekseme sahibi müşterilerimize kullandırılmıştır.

Near East Bank Gömü ve Finansal Kurumlar Birimi pandemi sürecinde de internasyonal piyasalarla direkt yazışma halinde müşterilere hizmet vermeye devam ettiklerini bildirdi.

Mevzu hakkında izahat meydana getiren, Gömü ve Finansal Kurumlar Birimi Kıdemli Birim Müdürü Celal Trahonlu; 

“Hizmetlerimizde hiçbir süre kesintiye gitmedik. Günlük döviz alım satım işlemleri, Vadeli Döviz alım satım işlemleri, Döviz Swap İşlemleri, Prestij Hesap, Değişken Hesap, DCD, Opsiyon İşlemleri, Gömü Bonosu, Devlet Tahvili, Eurobond, Altın Hesabı, Gümüş Hesabı, Gecelik Mevduat Hesabı, Vadesiz Mevduat Hesabı ve Vadeli Mevduat Hesabı ürünlerimizi en iyi fiyatlamalar ile hızlıca müşterilerimize sunmaktayız. Müşterilerimizle devamlı iletişime büyük ehemmiyet veriyor; günlük piyasa bültenlerimizle müşterilerimizi piyasalardaki son gelişmelerden haberdar ediyor, satın alan özelinde mevcut portföylerinin değerlendirmesini yapıyoruz.” dedi.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: near east bankEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.