DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Zilyetlik Nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Zilyetlik Nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
26.08.2023 22:44
4
A+
A-

Gayrimenkul hukuku alanında sıkça kullanılan zilyetlik ne anlama geliyor?
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

“Zilyetlik”, bir mülk ya da gayrimenkulün sahipliğine ilişkin bir kavramdır. Zilyetlik, bir kişinin bir mülkü kullanma, üstünde tutum etme ve yönetme hakkına haiz olması anlamına geliyor.

Sadece bu şahıs mülkün sahibi değildir ve mülkün üstündeki hakları sınırlıdır.

Zilyetlik terimi, bilhassa gayrimenkul hukuku alanında sıkça kullanılıyor.

Bir mülkün zilyetliği, mülkün kullanımı ve yönetimi ile ilgili birçok mevzuda belirleyici olabilir. Mesela, bir kiracı bir mülkü kiralamışsa, o mülkün zilyetidir ve kira sözleşmesi gereği belirli haklara haizdir. Sadece mülkün sahibi, zilyetlik hakkını devretmediği sürece, mülkün sahibi olarak kalır ve zilyetin hakları bu sınırlar dahilinde geçerlidir.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.