DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Emtan Construction Direktörü Ragıp Tanlı Şimal Kıbrıs Alsancak Konut Projesi Emtan Olive Hill’i Söyledi

Emtan Construction Direktörü Ragıp Tanlı Şimal Kıbrıs Alsancak Konut Projesi Emtan Olive Hill’i Söyledi
26.09.2023 10:14
12
A+
A-

Girne Alsancak konut projelerinden Emtan Olive Hill ile tanıştınız mı? Projenin detaylarını, avantajlarını ve sunmuş olduğu fırsatları Emtan Construction Direktörü Ragıp Tanlı ile konuştuk. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Emtan Construction Direktörü Ragıp Tanlı Şimal Kıbrıs Alsancak Konut Projesi Emtan Olive Hill’i Söyledi

Girne şehri, asla şüphesiz Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin incisi. Konumu, yaşamı, doğası, manzarası ile hepsi bir arada… Fakat son yıllarda oldukça kalabalıklaştı. Bilhassa mesai saatlerinde İstanbul trafiğinden farkı yok artık Girne’nin. Mesafeler kısa olsa da, ulaşımı güçleşiyor.

İşte bu yüzden şehrin gürültüsünden uzak, fakat konum olarak da araya oldukça mesafe koymayan bir bölge var. Son yılların da popüleri… Alsancak’tan bahsediyoruz. Girne Alsancak hem inşaat firmalarının, hem de konut alıcılarının yakından izlediği bir lokasyon.

Şimal Kıbrıs inşaat sektörünün köklü markası Emtan Construction da, bir süredir Alsancak bölgesine markalı konut projeleri kazandırıyor. Girne Merkez ve Çatalköy bölgesindeki lüks projelerine Alsancak’ta da devam eden şirket, Emtan Green park ile ilk adımı attı.

Konumu, proje konsepti ve yüksek standardı ile farkını ortaya koyan Emtan, Alsancak projelerine devam ediyor.

Emtan West Park ile daha da yükselen kalite çıtası, şimdi Emtan Olive Hill ile öne çıkıyor.

Girne Alsancak’ın yeni ve lüks projesi Emtan Olive Hill’i, projenin yaratıcılarından Emtan Construction Direktörü Ragıp Tanlı ile konuştuk.

“Manzarası Asla Kapanmayacak”

Yeni projeniz hayırlı olsun. Uzun süredir mevcut projelerle beraber yeni proje açma telaşındaydınız. Emtan Olive Hill iyi mi bir proje?

Projenin konumu Alsancak’ta. Alsancak bizim Girne Merkez ve Çatalköy’den sonraki üçüncü hedef bölgemiz. Girne’de 10 kat yasası geçmeden ilkin 90’lı yılların sonundan 2010 yılına kadar hep Çatalköy bölgesinde proje inşa ettik, şu sebeple talep o yöndeydi. 

2010 senesinde 10 kat yasası geçince Girne Merkez’e yöneldik. Son 10 yılda ortalama 10 tane rezidans projesi yaptık ve teslim ettik. Daha sonrasında müşterilerden gelen talep doğrultusunda yatırımlarımızı Alsancak bölgesine kaydırdık. 

Alsancak’ta bir site projemizi tamamladık, Emtan Green Park. Proje teslim edildi, yaşam başladı ve satışları da tamamlandı. İkinci projemiz olarak Emtan West Park’ı hayata geçirdik, yapım aşamasında şu an. 14-15 ay sonrasında teslim edilecek ve projenin %60’ı satıldı. 

Bölgedeki üçüncü projemiz, yeni projemiz olan Emtan Olive Hill. Ortalama 10 bin metrekare üstüne kurulu olacak. İki değişik 2+1 dairelerden oluşan toplam 90 konutumuz var projede. 

Lokasyonu oldukça oldukça iyi. Dağ eteğinde bir proje. İçerisinde ortalama 100 tane zeytin ağacı var projenin, adı de buradan geliyor. Tepelik bir bölge olduğundan manzarası asla kapanmayacak. Proje 3 kattan oluşan. Birinci ve ikinci katlarda (penthouse) olan dairelerin manzaraları asla kesilmiyor. Zemin katların bile deniz manzarası var. 

En oldukça talep alan Necat British School’a oldukça yakın bir konumda. Bu bilhassa yabancı yatırımcı için oldukça mühim bir detay. Hem şehrin içi, hem de şehrin haricinde diyebiliriz. Girne Merkez uzak şeklinde görünse de 10 dakikada merkezdesin. Çevresinde market ve restoran şeklinde kuruluşlar oldukça fazla. Bunun yanı sıra plajlara ve otellere de yakın bir konumda. 

Emtan Olive Hill Konut Tipleri

İki değişik konut tipi dediniz. Bilgileri açar mısınız birazcık?

Projenin detaylarına gelirsek; 90 daire var hepsi 2+1. İki değişik tip var, köşe ve orta dairelerimiz var.  Zemin katlarda bahçe kullanımı, birinci katlarda balkon, ikinci katlarda bulunan penthouseların da teras kullanımı var. Zeminde bulunan köşe dairelerin bahçeleri L şeklinde ve daha büyük. Bahçe seven insanoğlu için oldukça geniş bahçeleri var.  Ortada bulunan dairelerin de metrekareleri daha büyük ve en-suit olarak tasarlandı. Köşe daireler tek banyo olarak tasarlandı. 

Zemin katta köşe daireler 88 metrekare, orta daireler 99 metrekare kullanım alanına haiz. Üst katta köşe daireler 4 metrekare büyüyor, saçak tasarımından dolayı. 92 metrekareye çıkıyor toplam alan. Orta daireler aynı metrekarede. Balkonları da ortalama 10 metrekare. Şimal cephesinden çok önemli bir deniz manzarası, cenup cephesinden de oldukça iyi bir yeşil ve dağ manzarası var. 

Penthouse olan ikinci katlarda metrekareleri birinci katlarla aynı. Çatı terasları var ve her dairenin 70 metrekare terası var. 360 aşama manzaraları var, görkemli bir manzarası var. 

2 Bin Metrekare Yeşil Alan

Emtan Green Park da lüks bir projeydi. Üstüne bir de gelenekselleşen Emtan dokunuşları eklediniz, fark daha da ortaya çıktı. Peki bu projede hangi ayrıcalıklar olacak? 

Klimalar bizim tüm projelerimizde fiyatlara dahildir, burada da bu şekilde devam ediyoruz. Salon ve mutfakta otel tipi dediğimiz gömme klima, yatak odalarında da standart duvar tipi klima kullanıyoruz. 

Bir öteki avantajımız ise, tüm mutfak beyaz eşya ürünleri fiyata dahil. Marka olarak da Bosch’u tercih ettik. Dünyaca malum bir marka bizim için mühim. Şimdiye kadar hepimiz memnun oldu bu seçimden. 

Bunun yanı sıra Lapitec / Italstone yada dengi mutfak tezgahı kullanıyoruz. Kesilme, yanma yapmayan ve uzun seneler süresince rahatça kullanabileceğiniz ürünleri tercih ediyoruz. 

Projede 330 metrekare havuz var. Çocuklar için ayrı, büyükler için ayrı bir havuzumuz var. 

Ortalama 2 bin metrekare yeşil alanımız var projede. Çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları var bu alanın içinde. 

Daha birçok Emtan standardı da gene bu projede müşterilerimizle buluşacak.

“Yüzde 25 Kıymet Artışı Bekliyoruz”

Gelelim sayılara… Satış tutarları iyi mi? Ve ilerleyen süreçte iyi mi bir kıymet artışı öngörüyorsunuz? 

Fiyatlarımız da 84.500 GBP ile 137.500 GBP içinde değişiyor. Bunlar lansman tutarları. Ortalama iki ay ilkin satışa çıktık ve projeye de 15 gün ilkin başladık. Projenin teslim süresi 32 ay şeklinde öngörüyoruz, pandemi dolayısıyla bir sorun çıkmazsa. Haziran 2024 tarihinde yaşamın başlamasını planlıyoruz. 

Belirli bir satış oranını yakaladıktan sonrasında fiyatlar artacak doğal olarak. Teslimine kadar olan süreç de %20-25 kıymet artışı bekliyoruz. Esasen yaptığımız tüm projelerde de %20-30 kıymet artışı oldu. 

Fiyatlar kullanılan malzemelere bakılırsa, konumuna bakılırsa ve bölgedeki öteki projelerin kalitesine bakılırsa uygundur aslen. Bunun geri dönüşünü satışlar vasıtasıyla oldukça iyi aldık diyebiliriz. 

Ortalama 5-6 ay içinde showhouse yapmayı planlıyoruz. 

Yüzde 30 Peşinat, Faizsiz Taksit

Emtan Olive Hill için iyi mi bir ödeme planı sunuyorsunuz?

Size standart sayıları söyleyeceğim. Müşterilerin talebi doğrultusunda ödeme planları kişiye bakılırsa yine düzenlenebilir. %30 peşinat alıyoruz, teslime kadar bir %30 daha alıyoruz. Teslime kadar %60’ı ödenmiş oluyor. Geriye kalan meblağ için de 1 yıl faizsiz ödeme imkanı sunuyoruz. Ya da vade farkını yansıtıp 3 yıla kadar ödeme kolaylığımız var.  

“Yabancı Müşterileri Hedef Alıyoruz”

Yeni bir proje, fakat şimdiden popüler oldu.Hangi ülkelerden Emtan Olive Hill’e ilgi var?

Projenin bulunmuş olduğu bölge daha oldukça yabancılara hitap eden bir bölge. Ekonomik sıkıntılar, pandemi ve döviz kurlarındaki artık yerli ve Türkiyeli müşterinin uzak kalmasına sebep oldu. O yüzden ikimiz de 3-5 yıldan beri yabancı müşterileri hedef alıyoruz.

Bölgede İngiliz ve Alman yatırımcı oldukça var. İranlı yatırımcı da artıyor günden güne. Biz en oldukça talebi İranlılardan aldık. Aynı şekilde Rusça konuşan ülkelerden gelen yatırımcılar da güzel talep gösteriyor projemize.  

“Bu Projeye Oldukca İyi Hazırlandık”

İlk izlenimler iyi mi? Projeyle ilgili ne tür dönüşler alıyorsunuz?

Oldukca iyi bir tabloyla karşılaştık. O kadar da iyi bir talep aldık. Biz bu projeye oldukça iyi hazırlandık. 360 sanal turundan tutun da tüm detaylarıyla projeyi özetleyen videomuz satışla beraber yayına girdi. Sizin şeklinde bizi dünyaya özetleyen bir platformun desteği de oldukça mühim. Satışların da bizlere söylediği bu açıkçası. 

Ayrıca projenin daha iyi anlaşılması için maketimiz de hazır, ofisimizi ziyaret eden müşterilerimiz maket üstünden projeyi daha net inceleyebilirler. 

NOT: Bu araya bir not girelim. Emtan Construction Şimal Kıbrıs’ta pek sık rastlanmasa da, Emtan Olive Hill projesinin maketini yaptırmış. Satış ofisinde bulunan maket, size tam anlamıyla projeyi yansıtıyor. Konut seçimi için gelen müşterilerin ve satış ekibinin işini kolaylaştıran proje maketini yerinde inceleyebilirsiniz. 

“Oldukca İyi Bir Satış Grafiği Yakaladık”

Birazcık da gündemi konuşalım… Pandemi tesirinin bitmediği bir dönemdeyiz hala. Cesurca bir hamleyle, yeni projeyi açtınız. Iyi mi yorumluyorsunuz bu süreci?

Şimal Kıbrıs’a genel olarak bakarsanız bir kriz var, bilhassa geçen yıl bu sıkıntılar daha yoğundu. Fakat zamanında alınan tedbirler ve aşılanma süreci şeklinde gelişmelerle, süreci iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Doğal olarak birazcık da insanoğlu bu korkuyu attı, bunun da tesiri var.

İnşaat sektöründe geçen yıl satışlar durma noktasına geldi sadece biz erken toparladık. Kim bilir 88 yılından bu yana kazanmış olduğumuz deneyim buna olanak sağlamış oldu. İnsanlar her şirketten değil de araştırma yaparak daha güvende olacakları evleri almaya başladılar. Daha ilkin yalnız fiyata bakarak her firmadan alırlardı,” sadece sonrasında sorun yaşıyorlardı. Esasen bu firmalar da krizi kaldıramadı, kuvvetli olanlar ve planlı olan firmalar yoluna devam etti. Biz pandeminin içinde bile oldukça iyi bir satış grafiği yakaladık. Sizin vasıtanızla müşterilerimize de teşekkür ederim. 

Biz işte bu yüzden projelerimiz durdurmuyoruz ve sürekli yeni bir proje açıyoruz. İyi bir satış grafiğimiz vardı, son dönemde daha da arttı. Hala devam eden sıkıntılar var mı bazı sektörlerde? Evet var sadece 2022 yılının 2. Yarısında bunlar da çözülecek bence. 

“Yeni Proje Çizim Aşamasında”

Peki 2022 yılı için planınız nedir?

Şu an iki şantiyemiz var. West Park ve Olive Hill. İlk hedefimiz 2022 yılının sonunda West Park’ı bitirmek ve Olive Hill’in yazları karkas işlerini bitirmeyi planlıyoruz. Hemen sonra hedefimizde yeni projelerimiz var, şu an çizim aşamasındalar. Bu şekilde ilerlersek projelere devam etmeyi planlıyoruz. Satış grafiğimiz bu şekilde devam ederse 2022 senesinde üçüncü şantiyeyi de açacağız. 

“Dil Seçeneği İnşaat Şirketleri İçin Görkemli Bir Avantaj”

Röportaj esnasında bilinçlenen tüketiciden bahsettiniz. “Yalnız fiyata bakarak yada her şirketten değil, araştırarak seçim yapıyorlar” mesajı verdiniz… Kıbrıs Emlak Merkezi olarak senelerdir bu bilincin oturması için çabalıyoruz. Ve pandemi döneminde her yer kapanırken, biz çözüm ortaklarımıza üç dilde markalarını ve projelerini doğru hedef kesime ulaştırma fırsatı sunduk. Siz iyi mi yorumluyorsunuz bu değişimi?

Kıbrıs Emlak Merkezi’yle biz kurulduğu günden bu güne ortalama 6 senedir çalışıyoruz. Esasen bu süreç ne kadar memnun olduğumuzun bir ispatı. Biz çalıştığımız yerlerden bizlere gelen dönüşlere bakıyoruz ve bu sistem bu mevzuda oldukça başarı göstermiş. Bilhassa son dönemde firmaları ve projeleri araştıran müşterilerin artmasıyla, yeriniz daha da mühim bir noktaya taşındı. 

Bilhassa üçüncü dil olarak Rusça dilinde emsalsiz içerikler hazırlıyor olmanız oldukça takdir edilecek bir mevzu. Bugün Rusça konuşan ülkelerden gelen yatırımcılar ciddi bir hacme ulaştı ve bu dil seçeneği inşaat şirketleri için görkemli bir avantaj. 

Senelerdir iyi firmalarla çalışan bir portalsınız. Siz iyi firmaları tercih ediyorsunuz, iyi firmalar da sizi ve bu senelerdir bu şekilde. Bu yönde başarılarınızın devamını temenni ediyorum. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: emtan olive hill, ragıp tanlı, Emtan constructionEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.