Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir yazılı izahat yapmış oldu.

UBP Milletvekili Öztürkler, 7 Ekim’den bu yana devam eden Filistin-İsrail Savaşı’nda yaşanmış olan soykırıma dikkat çekerek, İsrail saldırılarının bir an ilkin durdurulması gerektiğine, savaşla beraber yaşamlarını yitiren sivillerin ve suçsuz evlatların katledilmesinin insanlık ayıbı olduğuna dikkat çekti. 

Öztürkler, “Bugün, İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve senelerdir yürüttüğü sertlik doktrini ile masum evlatların yaşam hakkını, eğitim hakkını, beslenme, sıhhat, barınma şeklinde temel haklarını ihlal etmekte ve tüm dünyanın gözü önünde geleceklerini ellerinden almaktadır. Suçsuz evlatların Gazze’de soykırıma uğradıkları gerçeğine karşı Birleşmiş Milletler sınıfta kalmıştır. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü duyuru etmekle olmuyor. Can kayıplarının 12 bini geçmiş olduğu değerlendirilmektedir. Gazze’de 3 haftada öldürülen çocuk sayısının ise dünyada son 4 yılda öldürülen çocuk sayısının üstünde olduğu bilinmektedir. Bir an ilkin bu soykırım durdurulmalıdır. İsrail ordusu, 229 sıhhat kuruluşuna hücum etmiş, 20’ye yakın hastane saldırılar sonucunda çalışamaz hale getirilmiştir. Buna karşı sesimizi yükselmezsek, tarih ve vicdanlarımız bizi yargılayacaktır. Tüm dünya sessiz kalsa dahi Kıbrıs Türkü aynı acılardan geçen bir toplumdur. Bu mevzuda sesimizi yükseltmek bizlere tarihin verdiği sorumluluktur” ifadelerini kullandı.

“SESİMİZİ MAZLUM OLANDAN YANA YÜKSELTMELİYİZ” 

UBP Milletvekili Öztürkler, “Meclis Genel kurulunda bu mevzuda çeşitli defalarda yüreğimde yanan acı ateşle konuşmuş, saldırılara karşı sesimizi yükseltmemiz gerektiğine dikkat çekmiştim. Bugün, hastaneler bombalanmakta, siviller hedef alınmakta, masum evlatların yaşamları ellerinden alınmaktadır. 7 Ekim 2023 tarihinde başlamış olan Filistin-İsrail Cenginde 43 gün geride kaldı. Ortaya çıkan tablo insanlık adına utanç duyulması ihtiyaç duyulan, insan hakları ihlallerinin, harp suçlarının işlendiği bir hal almıştır. Gelinen aşama internasyonal hukukun sorgulanmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Orantısız bir savaşın hepimize düşündürmesi gerekenleri zamanı süreçler net olarak ortaya koymaktadır. Erenköy’de, Baf Direnişi’nde, Muratağa-Sandallar’da Geçitkale- Köfünye saldırılarında aynı acıları yaşamış bir cemiyet olarak, sesimizi mazlum olandan yana yükseltmeliyiz” dedi.

“GAZZE İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA YANMAKTADIR”

KKTC'de ekmeğe okkalı zam geldi!

KKTC’de ekmeğe okkalı zam geldi!

Zamanı süreç süresince İsrail’in Filistin topraklarındaki yayılmacı politikasına karşı dünyanın sessiz kalmaya devam ettiğini belirten Öztürkler, mevzuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Siyonist hareketin doğması ile 1882 senesinde Filistin topraklarında 600 bin nüfus yaşarken bu oranın yalnız %4’ünü oluşturan Yahudi azınlığın 1948’e kadar yerleşim amaçlı göç etmiş olduğu topraklarda seneler içindeki yayılma hızı oldukça ürkütücüdür. Anavatanlarında azınlığa düşen Filistin halkına yönelik senelerdir dizgesel bir yok etme planı devrededir. 1914’de genel nüfusun 815 bin olduğu ve Filistin topraklarında Yahudi nüfus 85 bin, doğrusu yalnız %10 olduğu düşünüldüğünde süreç hızlıca çatışmalara yol açacak şekilde ilerlemiştir. Filistin topraklarında 1931’de genel nüfusun 1 milyon 207 bin olduğu ve Yahudi nüfusun 174 binlere (%14) hızlıca ulaşmış olduğu, 1948’de ise masa başlangıcında duyuru edilen İsrail devleti sonrası da burada 2 Milyon olan genel nüfusun 650 bin 341’i doğrusu %33’ünün Yahudilerin eline geçmiş olduğu bir gerçektir. Günümüzde ise İsrail’in nüfusu 9 milyon 400 bin civarıdır. Filistinli nüfus ise 4 milyon 900 bin olarak tahmin edilmektedir. İsrail ordusunun 173 bin askeri gücü yanı sıra, yedek asker sayısı 465 bin olarak tahmin edilmektedir. İsrail’in soykırıma dönüşen saldırılarının hedefindeki Gazze’nin nüfusu ise 2 milyon civarında, doğrusu İsrail nüfusunun dörtte birinden de azca olan ve çoğunluğunu sivillerin oluşturduğu nüfusa İsrail ordusunca acımasızca ve tüm güçle saldırılmaktadır. Güvenlik Uzmanları ve Ortadoğu analistlerine gore de İsrail 50 senedir ilk kez tüm yedek askerlerini harbe çağırmıştır. Bu dünyayı ateşe veren acımasız savaşın gittikçe dozu artmakta, Gazze ile beraber insanlık da yanmaktadır.”