DOLAR
32,1843
EURO
34,9989
ALTIN
2.510,73
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Tatar, Çanakkale’de iş insanları ve Gazilerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tatar, Çanakkale’de iş insanları ve Gazilerle bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çanakkale’de iş insanları ile bir araya geldi. Çanakkale ile KKTC arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yapmış oldu.

 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Gazileri ve Şehit aileleri ile de bir araya geldi. Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık, özgürlük, egemenlik ve devletine kavuşmasında canını ve kanını veren tüm Şehit ve Gazilere şükranlarını sundu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar’a, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel de birlikte rol aldı.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, iş dünyası ile görüşmesinde, KKTC’nin daha da güçlenmek zorunda bulunduğunu, o yüzden karşılıklı ticari ilişkilerin ehemmiyet taşıdığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yolda yanlarında bulunduğunu kaydetti.
 
Rum Yunan ikilisinin KKTC’yi her alanda engellemeye çalışsa da, izolasyonlara karşın KKTC’nin bilhassa gezim ve eğitim alanlarında dünyada malum bir marka haline geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının ulusal savaşım yıllarında direndiğini ve devletini kurduğunu belirtti.
 
Bugün Kıbrıs’ta iki devlet bulunduğunu ve bir antak kalma sağlanacaksa iki devlet üstünden olabileceğini, Kıbrıs’ta Türk devletinin ilelebet yaşayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Görevimiz bu çerçevede devleti her alanda geliştirmektir” dedi.
 
Havalimanı, su projesi, altyapı, limanlar, enerji yatırımları ile devletin gelişmeye devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, iş ortaklıkları, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi, işbirliklerinin artırılmasını diledi.
 
Türk halkının bir bulunduğunu ve ulusal değerler yanında ticari işbirliklerin geliştirilmesinin, ülkeyi geleceğe taşımakta mühim bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’deki gelişimleri söyledi ve iş insanlarının sorularını yanıtladı.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafına her alanda ortaklaşa iş önerdiklerini sadece şu ana kadar bir karşılık göremediklerini ifade ederek, Kıbrıs’ta iki devletin işbirliğine dayalı bir anlaşmanın bölgeye de istikrar getireceğine inanç belirtti.
 
Avrupa Birliği’ne Türkiye’de koparılıp girmeyi reddettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Yeşil Hat Tüzüğü üstünden yapılabilen ihracat ile ilgili informasyon verdi.
 
Kıbrıs Türk halkının sevgi, saygısını paylaşan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümünü kutladı. Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü, tabanca dostlarını ve tüm şehitleri dualarla andığını belirtti.
 
KKTC’de de cumhuriyet bayramının coşkuyla kutlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan ziyaretine de değindi. Bir millet üç devlet olduklarını söylemiş oldu. Öteki Türk devletleri ile de büyük bir aile olduklarını dile getiren Tatar, birlik beraberliğin önemine işaret etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, iş insanlarını KKTC’de görmekten kıvanç duyacağını da belirterek, katılan her insana teşekkür etti.
 
 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iş insanlarının peşinden Kıbrıs Gazileri ve Şehit aileleri ile de bir araya geldi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Çanakkale’de yazılan destan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar yaşanmış olan direniş ve kazanılan zaferleri anımsattı. Çanakkale ruhunun, Kıbrıs Türk halkına da esin kaynağı bulunduğunu söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının Çanakkale’de de savaştığını bildiğini, Gazimağusa’da Çanakkale şehitleri bulunduğunu söyledi. İngiliz, Rum-Yunan ikilisine karşı verilen direnişte birçok şehit bulunduğunu belirtti ve tüm şehitleri andı.
 
Kıbrıs’ın bölgesinde en mühim ada bulunduğunu, Kıbrıs Türk halkının da Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle güvenlik başta olmak suretiyle her alanda güçlendiğini ve bir Türk devleti olarak yerini aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin, Türkiye’nin yeni yüzyılında Mavi Vatanda daha da güçleneceğine inanç belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Gazilere, Kıbrıs Sulh Harekatı’ndaki başarılarından dolayı teşekkür ederek, Kıbrıs Türk halkı adına şükranlarını sundu.
 
Harekat olmasa kim bilir bugün Kıbrıs adasının bir Yunan devleti olmuş olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Ulusal Savaşım yıllarını anımsattı. Dünyada zalimlik ve barbarlık nerede yaşanıyorsa kınadığını belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Filistin’de yaşananların Kıbrıs’ta da yaşandığını anımsatarak, mazlum halka yapılanların insanlık dışı bulunduğunu söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Gaziler ve Şehit aileleri ile söyleşi ederek anı fotoğrafı çektirdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.