DOLAR
32,3075
EURO
34,9694
ALTIN
2.445,13
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Yeni bir iş oluşturmak isteyenler nelere dikkat etmeli? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Yeni bir iş oluşturmak isteyenler nelere dikkat etmeli? – Kıbrıs Emlak Merkezi
18.11.2023 16:30 | Son Güncellenme: 13.01.2024 18:44
7
A+
A-

“Kendime ilişik yeni bir iş yeri açma fikri!” ne güzel bir düşünce değil mi? Tanrı yardımcınız olsun. Umarız, en kısa zamanda istediğiniz yerde ve istediğiniz özelliklerde bir iş yeri açarsınız… Peki, bir iş yeri açmadan ilkin nelere dikkat etmeniz gerektirme ettiğini biliyor musunuz? İlerleyen zamanlara herhangi bir hataya düşmemek adına sizin için düzenlediğimiz bu tavsiyelere bir göz atın derim… Kim bilir ummadığınız bir bakış açısıyla karşılaşacaksınız… Bakmadan bilemezsiniz ki… Bu haberimizle ilgili detaylar, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

İşte günün sorusu…

Sizce iş yeri açmadan ilkin ve ileride bu mevzuyla ilgili hataya düşmeden ilkin nelere dikkat etmeliyiz?

Hadi gelin, birlikte göz atalım…

*Ilk olarak hangi işi oluşturmak isterseniz isteyin, bu şeklinde tehlikeli netice kararlarda hiçbir zaman acil etmeyin. Hayatta hiçbir zaman fırsatlar tükenmez. Fırsat olarak gördüğünüz bir girişim, detaylı düşünülmeden ve üstünde çalışılmadan hayata geçirildiği takdirde sizi ciddi zararlara uğratabilir.

*Vereceğiniz kararlarda herkesten fikir alın, hepsini değerlendirip göz önünde bulundurun yalnız kimsenin sözleriyle hareket etmeyin.

*Ailenizi kesinlikle arkanıza alın. Eşiniz, kardeşleriniz ya da ebeveyniniz, her kim olursa olsun karar vermeden ilkin kesinlikle onlara da danışın, fikirlerini alın, önerilerine ve tecrübelerine kulak verin. Herhangi bir başarısızlık durumunda sizin arkanızda duracak ve sizi destekleyecek tek varlığınız onlar olacaktır. Düşüncelerinizi onlarla açık bir halde paylaşın, ne yapıyorsanız bilgileri olmasını sağlayın. Hiçbir şeyi gizlemeyin, her şeyi onların bilgisi ve onayı doğrultusunda yapın.

*Yapacağınız yatırımı analitik açıdan kesinlikle iyi çözümleme edin. Tüm gelirleri, tüm giderleri kuruşu kuruşuna göz önünde bulundurun.

*Oluşturmak istediğiniz işle ilgili olarak sektörün durumunu, potansiyel müşterilerin mevcut ve gelecekteki durumlarını, rakiplerinizi iyi çözümleme edin.

*Mümkünse rakiplerinizle ya da benzer iş kolunda çalışanlarla söyleşi edin. O işin; iyi ve kötü yanlarını, kolay ve zor yanlarını, iyi mi başarıya ulaşmış olunabileceğini ve nelerden sakınılması gerektiği mevzularda informasyon edinmeye çalışın.

*Rakiplerinizin analizini yaparken kesinlikle kendinizi onlarla kıyaslayıp diğeri rakiplerinizin güçlü ve zayıf yanlarını bulmaya çalışın. Sizin hangi özelliğiniz, onların bir adım önüne çıkmanıza destek olacaktır? Bu probleminin yanıtını bulup bir kenara yazın ve bunu ileride pazarlama stratejinizi oluştururken kullanın.

*Kiminle hangi anlaşmayı yapıyorsanız yapın, kimden hangi sözleri ve vaatleri alıyorsanız alın fakat bu biçim şeyleri kesinlikle yazılı olarak sözleşmeye bağlayın. Kimse size karşı, altına imzasını atmayacağı vaatlerde bulunmayacaktır.

*Oluşturmak istediğiniz iş kolunda uzman bir avukat ve mali müşavirden danışmanlık alın. Bilhassa avukat fazlaca önemli. Yapılacak işten bağımsız olarak; iş sözleşmeleri, çalışanlarla yapılacak sözleşmeler, kira kontratları, emek verme ve iş yeri açma ruhsatı şeklinde mevzularda aklınıza gelmeyecek noktalardan zarar görebilirsiniz. Tüm bu mevzularla ilgili karar vermeden ilkin kesinlikle avukatınıza danışarak hareket edin.

*Hiçbir görüşmenizi ve anlaşmanızı sözlü olarak yapmayın, her mevzuda kesinlikle yazılı anlaşmalar üstünden ilerleyin.

*Asla hiç kimseye senet vermeyin, kefil olmayın. Senet yaptığınız her mevzuyu kesinlikle eş zamanlı olarak bir sözleşmeye bağlayın.

*Yapacağınız işten bir yıl süresince gelir elde edemeyecekmişsiniz şeklinde bir öz sermayeniz olsun. İlerleyen günlerin ne getireceğini bilemezsiniz.

*Ekonomik ve siyasal krizlere hazırlıklı olun. Hayatta her şey istenildiği şeklinde ilerlemeyebilir. Herhangi bir ekonomik kriz, cenk, zelzele, yangın şeklinde durumlara karşı kesinlikle hazırlıklı olun.

*İş yeri sigortanızı kesinlikle yaptırın, beklenmedik durumlarda en fazlaca ihtiyacınız olacak şey sigorta poliçesidir.

*Son olarak, çalışanlarınızı iyi seçin. İyi bir çalışana fazladan ödeyeceğiniz maaş, güvenilir olun size kat ve kat daha fazlasıyla geri dönecektir. Sizi iyi temsil eden, pazarlama kabiliyeti güçlü, sizin üzerinizden iş yükünüzü alarak sizi daha fazlaca rahatlatacak çalışanlar sürekli sizi rakiplerinize bakılırsa bir adım öne taşıyacaktır.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.