Cumhuriyet Meclisi bütçesi 336 milyon 798 bin 600 TL olarak oyçokluğuyla geçti

Cumhuriyet Meclisi bütçesi 336 milyon 798 bin 600 TL olarak oyçokluğuyla geçti

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanlığı tarafınca açıklamaya ilişkin olarak yazılı izahat yapmış oldu. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İsrail hükümeti, Gazze ve Batı Şeria’da gerçekleştirmekte olduğu insanlık dışı saldırılar ve Filistinli sivillerin maruz kalmış olduğu kırım ile ilgili internasyonal kamuoyunun dikkatini dağıtmak amacıyla gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar halletmeye devam etmektedir. Bunun son örneği, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun ofisinden meydana getirilen İran’ın sözde terörist faaliyetleri için ülkemizi kullanmakta olduğu iddiasıdır. Delilsiz, dayanaksız ve fena niyetli bu iddiayı şiddetle reddediyoruz.

Yıllardan bu yana ana vatan Türkiye’deki kardeşlerimize karşı kanlı eylemlerini sürdüren PKK’ya ev sahipliği icra eden; ek olarak Rus oligarklar başta olmak suretiyle kara para aklama merkezi haline geldiği internasyonal raporlar ile tescil edilen Cenup Kıbrıs Rum Yönetimi’nin teröre verdiği destek ortadayken, İsrail hükümetinin ülkemizi hedef alma çabaları açıkça art niyetlidir. Bir refah ve itimat ülkesi olan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, karanlık ve kirli oyunların içine çekilmesine müsaade etmeyeceğimizi, devletimizde yaşayan her insanın güvenliğini kararlılıkla sağlamaya devam edeceğimizi tüm dünyanın bilgisine sunarız.”